21 dec 2015 10:03

21 dec 2015 10:03

Mäktig körkonsert fyllde kyrkan

HJÄLSTAD

Det var fullsatt och lite till när Hjälstads kyrka öppnade för körkonsert på söndagseftermiddagen.

Tre körer, med totalt ett 60-tal sångare, samt instrumentalister och sångsolist svarade för programmet i Hjälstads kyrka. ”Julens sånger” drog verkligen fullt hus. Parkeringsplatserna räckte inte till och extrastolar fick plockas fram inne i kyrkan.

Det blev en musikalisk höjdpunkt för publiken. Riksspelman Lars Olof Ejstes satte extra guldkant på framförandet med sin fiol och sångerskan Alma Lindström lyfte konserten till ännu en nivå.

Musiker som medverkade var Erik Gustavsson, Anton Glans och Rickard Taubner, som också dirigerade två körstycken. Kören leddes annars av Maria Johnson. Fägres församlingspräst Maria Norberg höll i andakten.

”Koppången”, ”Jul, jul”, ”Gloria”, ”Gläns över sjö och strand” ... Det är inte alla gånger det applåderas i kyrkbänkarna, men vid den här konserten belönade publiken varenda sång med en varm applåd. Och så blev det extranummer – ”En stjärna lyser så klar” närmare bestämt.

På kvällen gavs en repris i Fredsbergs kyrka. De som inte fick nog i Hjälstad begav sig även dit.

Tre körer, med totalt ett 60-tal sångare, samt instrumentalister och sångsolist svarade för programmet i Hjälstads kyrka. ”Julens sånger” drog verkligen fullt hus. Parkeringsplatserna räckte inte till och extrastolar fick plockas fram inne i kyrkan.

Det blev en musikalisk höjdpunkt för publiken. Riksspelman Lars Olof Ejstes satte extra guldkant på framförandet med sin fiol och sångerskan Alma Lindström lyfte konserten till ännu en nivå.

Musiker som medverkade var Erik Gustavsson, Anton Glans och Rickard Taubner, som också dirigerade två körstycken. Kören leddes annars av Maria Johnson. Fägres församlingspräst Maria Norberg höll i andakten.

”Koppången”, ”Jul, jul”, ”Gloria”, ”Gläns över sjö och strand” ... Det är inte alla gånger det applåderas i kyrkbänkarna, men vid den här konserten belönade publiken varenda sång med en varm applåd. Och så blev det extranummer – ”En stjärna lyser så klar” närmare bestämt.

På kvällen gavs en repris i Fredsbergs kyrka. De som inte fick nog i Hjälstad begav sig även dit.

  • Jenny Allvin