17 dec 2015 21:25

17 dec 2015 21:25

"Som att komma hem"

TÖREBODA: Jazzsångerska gästartist på julkonserten

De stannade återigen i Töreboda på sin julresa. Magnus Johansson och Marcos Ubeda hade vid torsdagskvällens konsert Viktoria Tolstoy som gästsolist.

I fjol var turnéns sångstjärna Elisa Lindström från Töreboda. Då blev det två fullspikade konserter på hemmaplan.

Den här kvällen strömmade också publiken till och det blev ännu ett stämningsfullt och minnesvärt arrangemang, denna gång med jazzprägel.

– För oss känns det lite som att komma hem att återvända till Töreboda. Vi blev så bortskämda här sist, sa Magnus Johansson inledningsvis och presenterade ”världens bästa kör” – Da Capo-kören, som även medverkade förra året.

Viktoria Tolstoy har länge varit en hett eftertraktad artist till ”I juletid”. Men varje gång hon har kontaktats så har hon varit upptagen med världsturné. Nu lyckades de pussla ihop det, något som även jazzsångerskan är glad för.

Hon berättade att hon har sjungit med sin far, jazzmusikern Erik Kjellberg, under hela sin barndom. Inte konstigt att hon fastnade för jazzen som genre i tonåren. Och efternamnet? Visst är hon släkt med författaren Leo Tolstoj.

– Det är min morfars farfar!

I juletid är både finstämd musik och humoristiskt mellansnack. Det märks att artisterna trivs tillsammans och det smittar av sig på publiken.

I fjol var turnéns sångstjärna Elisa Lindström från Töreboda. Då blev det två fullspikade konserter på hemmaplan.

Den här kvällen strömmade också publiken till och det blev ännu ett stämningsfullt och minnesvärt arrangemang, denna gång med jazzprägel.

– För oss känns det lite som att komma hem att återvända till Töreboda. Vi blev så bortskämda här sist, sa Magnus Johansson inledningsvis och presenterade ”världens bästa kör” – Da Capo-kören, som även medverkade förra året.

Viktoria Tolstoy har länge varit en hett eftertraktad artist till ”I juletid”. Men varje gång hon har kontaktats så har hon varit upptagen med världsturné. Nu lyckades de pussla ihop det, något som även jazzsångerskan är glad för.

Hon berättade att hon har sjungit med sin far, jazzmusikern Erik Kjellberg, under hela sin barndom. Inte konstigt att hon fastnade för jazzen som genre i tonåren. Och efternamnet? Visst är hon släkt med författaren Leo Tolstoj.

– Det är min morfars farfar!

I juletid är både finstämd musik och humoristiskt mellansnack. Det märks att artisterna trivs tillsammans och det smittar av sig på publiken.

  • Jenny Allvin