15 dec 2015 08:39

15 dec 2015 08:39

Smäktande toner med ungdomstrio

TÖREBODA

På lördag kväll kan man avnjuta adventskonserten ”Finstämt i advent” i Töreboda missionskyrka.

I helgen gästas Missionskyrkan av en trio ungdomar från olika orter i Skaraborg. Det är Josef Gillsjö, Töreboda och Stina Andersson, Hjo som bjuder på stämsång och Albert Dahllöf, Falköping som levererar smäktande toner ur flygeln. Alla tre går tredje året på Musikgymnasiet i Skövde och det var också där de träffades.

Josef är känd för många Törebodabor då han sjunger och spelar saxofon i kyrkor och vid olika evenemang, han har även sjungit på alla Törebodafestivaler hittills och på årets julskyltning var han stjärngosse. Stina är välkänd i Hjo med omnejd då hon ofta sjunger och spelar orgel i bland annat kyrkor; yrket som kantor är lockande för Stina. Albert är en erkänt duktig pianist med klassisk inriktning. Även han har medverkat flitigt i konserter.

Adventskonserten framfördes även vid julmarknaden den 28 november i Hjo kyrka och var då mycket uppskattad.

I helgen gästas Missionskyrkan av en trio ungdomar från olika orter i Skaraborg. Det är Josef Gillsjö, Töreboda och Stina Andersson, Hjo som bjuder på stämsång och Albert Dahllöf, Falköping som levererar smäktande toner ur flygeln. Alla tre går tredje året på Musikgymnasiet i Skövde och det var också där de träffades.

Josef är känd för många Törebodabor då han sjunger och spelar saxofon i kyrkor och vid olika evenemang, han har även sjungit på alla Törebodafestivaler hittills och på årets julskyltning var han stjärngosse. Stina är välkänd i Hjo med omnejd då hon ofta sjunger och spelar orgel i bland annat kyrkor; yrket som kantor är lockande för Stina. Albert är en erkänt duktig pianist med klassisk inriktning. Även han har medverkat flitigt i konserter.

Adventskonserten framfördes även vid julmarknaden den 28 november i Hjo kyrka och var då mycket uppskattad.