08 dec 2015 21:07

08 dec 2015 21:12

Robin beställde dopvatten från Brynäs

TÖREBODA

Robin Gibson från Töreboda fullkomligen älskar hockeylaget Brynäs IF.
Så mycket att han har beställt snö från isen i Gavlerinken – som på lördag ska användas till dopvatten.

Brynässhopen, Gävlelagets officiella butik, fick i fredags en mycket udda beställning. Robin Gibson hörde då av sig och frågade om det fanns möjlighet att köpa snö från Gavlerinken. Detta skulle sedan smältas ner till vatten och användas till sonen Eddies dop – som sker i Töreboda kyrka på lördag.

– Jätteroligt, inget som händer varje dag. Jag tyckte att det här måste vi ju fixa. Så Peter Jensen, driftansvarig, tog snö och smälte ner det till vatten. Sedan skickade vi i väg det, säger Torbjörn Risve, som arbetar i butiken, till P4 Gävleborg.

Idén är lika galen som underbar. Robin vill minnas att någon annan gjort ett liknande drag tidigare. Det gjorde att han tog sig mod för att kontakta Brynässhopen.

– Jag visste ju inte ens om det var möjligt, men det var i alla fall värt att chansa. Brynäs skickade sedan en PET-flaska fylld med vatten. Just nu står den i vardagsrummet och där får den nog stå fram till på lördag, säger Robin till MT.

”Alltid varit brynäsare”

Robins förhoppning är förstås att Eddie ska bli en lika entusiastisk Brynässupporter som sin far.

– Jag har alltid varit brynäsare. I snitt åker jag till Gävle en gång per säsong för att se en hemmamatch.

Även flickvännen Sophia Harling tycks vara okej med Robins initiativ.

– Hon tycker också att det är en rolig grej, säger Robin Gibson.

Brynässhopen, Gävlelagets officiella butik, fick i fredags en mycket udda beställning. Robin Gibson hörde då av sig och frågade om det fanns möjlighet att köpa snö från Gavlerinken. Detta skulle sedan smältas ner till vatten och användas till sonen Eddies dop – som sker i Töreboda kyrka på lördag.

– Jätteroligt, inget som händer varje dag. Jag tyckte att det här måste vi ju fixa. Så Peter Jensen, driftansvarig, tog snö och smälte ner det till vatten. Sedan skickade vi i väg det, säger Torbjörn Risve, som arbetar i butiken, till P4 Gävleborg.

Idén är lika galen som underbar. Robin vill minnas att någon annan gjort ett liknande drag tidigare. Det gjorde att han tog sig mod för att kontakta Brynässhopen.

– Jag visste ju inte ens om det var möjligt, men det var i alla fall värt att chansa. Brynäs skickade sedan en PET-flaska fylld med vatten. Just nu står den i vardagsrummet och där får den nog stå fram till på lördag, säger Robin till MT.

”Alltid varit brynäsare”

Robins förhoppning är förstås att Eddie ska bli en lika entusiastisk Brynässupporter som sin far.

– Jag har alltid varit brynäsare. I snitt åker jag till Gävle en gång per säsong för att se en hemmamatch.

Även flickvännen Sophia Harling tycks vara okej med Robins initiativ.

– Hon tycker också att det är en rolig grej, säger Robin Gibson.