20 nov 2015 19:27

20 nov 2015 19:27

Barnens lyktor lyser upp

TÖREBODA: Stämningsfullt vid ljusinstallation

Närmare 800 lyktor brann vid torget i Töreboda på fredagskvällen.
– Under samma himmel och samma tidpunkt tänds tusentals lyktor runt om i landet på internationella barndagen, sa kommunens barn- och utbildningschef Marita Friborg.

Evenemanget ”Tusentals lyktor” har fått stor spridning. Idén kommer från Umeå. I Töreboda var det projektet Guldgruvan med Eleonor Andersson och Susanne Edvardsson i spetsen som såg till så installationen blev verklighet.

Detta på internationella barndagen.

Barn från kommunens skolor och förskolor har fått dekorera varsin ljuslykta. Tanken var att låta alla dessa lyktor skapa en plats för magi och fantasi och genom manifestationen också synliggöra barnen och ge dem en gemensam röst i det offentliga rummet.

Alla barn som önskade fick vara med och sjunga på den provisoriska scenen – kommunhustrappan.

Det blev stämningsfullt och vackert.

Evenemanget ”Tusentals lyktor” har fått stor spridning. Idén kommer från Umeå. I Töreboda var det projektet Guldgruvan med Eleonor Andersson och Susanne Edvardsson i spetsen som såg till så installationen blev verklighet.

Detta på internationella barndagen.

Barn från kommunens skolor och förskolor har fått dekorera varsin ljuslykta. Tanken var att låta alla dessa lyktor skapa en plats för magi och fantasi och genom manifestationen också synliggöra barnen och ge dem en gemensam röst i det offentliga rummet.

Alla barn som önskade fick vara med och sjunga på den provisoriska scenen – kommunhustrappan.

Det blev stämningsfullt och vackert.

  • Jenny Allvin