30 okt 2015 18:57

30 okt 2015 19:00

Foto: Jenny Allvin

Ruskigt värre i simhallen

TÖREBODA: Disco med läskig inramning

Barnen är förväntansfulla när de köar till fredagskvällens halloweendisco i simhallen. Redan vid entrén dyker läskigheter upp.

– Men vi är inte så lättskrämda, säger Denice Wikström och Maja Henningsson.

Simhallens personal har verkligen lagt ner mycket tid på att förbereda evenemanget. Totalt har 100 biljetter sålts. Först är det de yngre barnens tur, det vill säga årskurs 1-3. Senare på kvällen badar barn i årskurs 4-6.

Och det är spökigt värre. Spindelväv och svarta fåglar, dödskallar som blinkar, blod som har droppat från zombien (Hanna Lundin), skelett på läktaren och märkliga dockor på bassängens botten.

– Vi har jobbat hårt för att göra det roligt för barnen, konstaterar Kerstin Svensson, för kvällen utklädd till bödel.

Oförarglig dj

Ingela Sandholm gestaltar djävulen och Susanne Klingberg är Batwoman. Den enda av de vuxna som inte är spökig alls är discjockeyn Peter Smedberg Fredriksson, men han syns knappt bakom ljudanläggningen.

Wiggo Klingberg dyker i vattnet och klättrar i lianen till synes oberörd av de skräckinjagande figurerna. Linus Pettersson är inte heller rädd, Men han vill inte gå för nära den ruskige mannen som ligger utslagen på läktaren nedanför skelettet. Och zombien som åt kött var lite otäck, tycker han.

Emilia Wallerman och Elvira Stenberg har skoj ihop i vattnet, klappar händerna och dyker under ytan samtidigt. Någon undrar över de där dockorna på botten, om de påverkar vattnet på något vis. Och så upptäcks bloddroppar på bassängkanten. Zombien har varit framme igen.

Blod är läskigt. Det enas Denice Wikström och Maja Henningsson om. Men annars är de inte lättskrämda och de är förväntansfulla inför den senare delen av discokvällen. Det som lockar dem mest är att få bada till musik.

Simhallens personal har verkligen lagt ner mycket tid på att förbereda evenemanget. Totalt har 100 biljetter sålts. Först är det de yngre barnens tur, det vill säga årskurs 1-3. Senare på kvällen badar barn i årskurs 4-6.

Och det är spökigt värre. Spindelväv och svarta fåglar, dödskallar som blinkar, blod som har droppat från zombien (Hanna Lundin), skelett på läktaren och märkliga dockor på bassängens botten.

– Vi har jobbat hårt för att göra det roligt för barnen, konstaterar Kerstin Svensson, för kvällen utklädd till bödel.

Oförarglig dj

Ingela Sandholm gestaltar djävulen och Susanne Klingberg är Batwoman. Den enda av de vuxna som inte är spökig alls är discjockeyn Peter Smedberg Fredriksson, men han syns knappt bakom ljudanläggningen.

Wiggo Klingberg dyker i vattnet och klättrar i lianen till synes oberörd av de skräckinjagande figurerna. Linus Pettersson är inte heller rädd, Men han vill inte gå för nära den ruskige mannen som ligger utslagen på läktaren nedanför skelettet. Och zombien som åt kött var lite otäck, tycker han.

Emilia Wallerman och Elvira Stenberg har skoj ihop i vattnet, klappar händerna och dyker under ytan samtidigt. Någon undrar över de där dockorna på botten, om de påverkar vattnet på något vis. Och så upptäcks bloddroppar på bassängkanten. Zombien har varit framme igen.

Blod är läskigt. Det enas Denice Wikström och Maja Henningsson om. Men annars är de inte lättskrämda och de är förväntansfulla inför den senare delen av discokvällen. Det som lockar dem mest är att få bada till musik.

  • Jenny Allvin