20 okt 2015 13:25

20 okt 2015 13:25

Allé blir komplett

GÖTA KANAL: Trädplantering vid Vassbacken

I morgon, onsdag, hålls en trädplanteringsceremoni i Vassbacken vid Göta kanal där årets nya trädfaddrar har bjudits in för att medverka. I samband med trädplanteringen blir trädallén mellan Stång och Vassbacken komplett. Totalt kommer det under 2015 planteras 100 nya träd längs hela kanalen.

AB Göta kanalbolag genomför varje år återplanteringar av trädallén som omger Göta kanal. Allén med skiftande trädarter är en viktig del av det värdefulla byggnadsverket och behöver fortlöpande förnyas. När kanalen byggdes planterades cirka 16 000 träd vilket gör det till Sveriges längsta allé.

Både privatpersoner och företag kan delta i bevarandet av Göta kanals trädallé genom att bli trädfaddrar.

I morgon, onsdag, hålls en trädplanteringsceremoni i Vassbacken vid Göta kanal där årets nya trädfaddrar har bjudits in för att medverka. I samband med trädplanteringen blir trädallén mellan Stång och Vassbacken komplett. Totalt kommer det under 2015 planteras 100 nya träd längs hela kanalen.

AB Göta kanalbolag genomför varje år återplanteringar av trädallén som omger Göta kanal. Allén med skiftande trädarter är en viktig del av det värdefulla byggnadsverket och behöver fortlöpande förnyas. När kanalen byggdes planterades cirka 16 000 träd vilket gör det till Sveriges längsta allé.

Både privatpersoner och företag kan delta i bevarandet av Göta kanals trädallé genom att bli trädfaddrar.

  • Jenny Allvin