08 okt 2015 14:30

08 okt 2015 14:31

500 ungdomar möttes i nattkamp

"Vart är vi på väg?"

Svenska Kyrkans Unga i Göteborgs stift välkomnade till årets nattkamp för ungdomsgrupper från hela södra Sverige. Töreboda vann en klass och ristar därmed in en första inteckning i det nya vandringspriset.

Platsen för årets kamp var Delsjöns friluftsområde, strax utanför Göteborgs stad.

– Lite originellt, oftast brukar det vara i storskog, som i Tiveden i fjol. Nu såg vi skenet från storstaden mot himlen hela tiden. Och på högsta punkten på denna nattvandring hade vi utsikt över hela nattliga Göteborg, berättar Billy Joelsson, församlingspedagog i Svenska kyrkan Töreboda.

Ungdomsgrupper från hela södra Sverige deltog i mötet, som är en tradition sedan 1970. Tanken är att träffas för gemenskap och gudstjänstfirande.

Lovsångsmässor

Natten mellan lördagen och söndagen sker samarbets- och kunskapstävlingen. Den innebär en bana som är cirka en mil med olika kontroller med uppgifter av skilda slag, praktiska, teoretiska, problematiska.

– Årets vandring hade temat ”Vart är vi på väg”, där många uppgifter var knutna till tåg, järnväg och På Spåret från tv. Men också mer allvarligt, i de två mässorna. Det var tankar kring livets inriktning, om att vara ung och kristen och att visa detta i både ord och handling, säger Billy Joelsson och berättar att det ordnades två lovsångsmässor med mycket musik, i en dunge av mäktiga askträd.

Töreboda deltog med fyra lag, två i ledarklassen och två i tonårsklassen. Laget ”Vi är hungriga” vann klass 2; laget bestod av Elsa Gillsjö, Matilda Sjösvall, Mathilda Nyyssönen, Marcus Colliander. Laget ”Är vi framme snart?” kom trea i klass 1. Här ingick Kajsa Svantesson, Elsa Bengtsson, Carl-Anton Kerfman och ledaren Annika Johansson.

Mötet den gångna helgen samlade totalt nära 500 deltagare, som bodde i tält eller tältkåtor.

Platsen för årets kamp var Delsjöns friluftsområde, strax utanför Göteborgs stad.

– Lite originellt, oftast brukar det vara i storskog, som i Tiveden i fjol. Nu såg vi skenet från storstaden mot himlen hela tiden. Och på högsta punkten på denna nattvandring hade vi utsikt över hela nattliga Göteborg, berättar Billy Joelsson, församlingspedagog i Svenska kyrkan Töreboda.

Ungdomsgrupper från hela södra Sverige deltog i mötet, som är en tradition sedan 1970. Tanken är att träffas för gemenskap och gudstjänstfirande.

Lovsångsmässor

Natten mellan lördagen och söndagen sker samarbets- och kunskapstävlingen. Den innebär en bana som är cirka en mil med olika kontroller med uppgifter av skilda slag, praktiska, teoretiska, problematiska.

– Årets vandring hade temat ”Vart är vi på väg”, där många uppgifter var knutna till tåg, järnväg och På Spåret från tv. Men också mer allvarligt, i de två mässorna. Det var tankar kring livets inriktning, om att vara ung och kristen och att visa detta i både ord och handling, säger Billy Joelsson och berättar att det ordnades två lovsångsmässor med mycket musik, i en dunge av mäktiga askträd.

Töreboda deltog med fyra lag, två i ledarklassen och två i tonårsklassen. Laget ”Vi är hungriga” vann klass 2; laget bestod av Elsa Gillsjö, Matilda Sjösvall, Mathilda Nyyssönen, Marcus Colliander. Laget ”Är vi framme snart?” kom trea i klass 1. Här ingick Kajsa Svantesson, Elsa Bengtsson, Carl-Anton Kerfman och ledaren Annika Johansson.

Mötet den gångna helgen samlade totalt nära 500 deltagare, som bodde i tält eller tältkåtor.