03 okt 2015 13:25

03 okt 2015 13:25

Foto: Jenny Allvin

Traktorerna barnens favoriter

Besöksinvasion på Sötåsens öppet hus

Ulliga får, keliga getter, busiga illrar och ringlande ormar. Det fanns många djur att bekanta sig med när Sötåsens naturbruksskola höll öppet hus. En klar favorit för barnen blev avdelningen med traktorer.

Sötåsens årliga öppet hus på höstkanten har etablerat sig som en aktivitet för hela familjen. Folk vallfärdar dit från olika håll i Skaraborg.

Vid årets upplaga fanns utställare, djur- och maskinparader, uppvisningar och så möjlighet att titta runt i undervisningslokaler, ladugårdar och djurhus. Det bakades hällbröd, serverades varmkorv och bjöds på allehanda smakprov av närproducerade produkter.

Medan Gunnel Andersson stannade lite extra i kaninhuset, där barndomsminnen väcktes till liv, var Albin Johansson, 4, som uppslukad av minitraktorerna som tillhandahölls för de yngsta. Emilie Grönlind lät barnen Molly och Hugo provsitta en stor traktor. Ludwig Karlsson, 8, hittade en egen favorit blad de moderna lantbruksfordonen. Han berättade att han fått åka med i en sådan tidigare.

Stora gärden användes som besöksparkeringar denna lördag då det var rena folkfesten på Sötåsen.

Sötåsens årliga öppet hus på höstkanten har etablerat sig som en aktivitet för hela familjen. Folk vallfärdar dit från olika håll i Skaraborg.

Vid årets upplaga fanns utställare, djur- och maskinparader, uppvisningar och så möjlighet att titta runt i undervisningslokaler, ladugårdar och djurhus. Det bakades hällbröd, serverades varmkorv och bjöds på allehanda smakprov av närproducerade produkter.

Medan Gunnel Andersson stannade lite extra i kaninhuset, där barndomsminnen väcktes till liv, var Albin Johansson, 4, som uppslukad av minitraktorerna som tillhandahölls för de yngsta. Emilie Grönlind lät barnen Molly och Hugo provsitta en stor traktor. Ludwig Karlsson, 8, hittade en egen favorit blad de moderna lantbruksfordonen. Han berättade att han fått åka med i en sådan tidigare.

Stora gärden användes som besöksparkeringar denna lördag då det var rena folkfesten på Sötåsen.

  • Jenny Allvin