19 sep 2015 12:21

19 sep 2015 12:21

Alliansen på besök

TÖREBODA: Enade mot skattehöjning

Höjda arbetsgivaravgifter var ett av samtalsämnena när allianspartierna besökte Töreboda i fredags.

M, C, FP och KD, riksdagsledamöter och lokala partikollegor med kommunalråd Bengt Sjöberg (M) i spetsen, samtalade om jobben i allmänhet och jobb på landsbygden i synnerhet, med Urban och Yvonne Brånfelt på Restaurang Prästgården. Man uttalade oro för hur höjda arbetsgivaravgifter ska drabba företagare som anställer unga under 26 år.

– Glädjande att Töreboda fortsatt kommer väl ut i näringslivets företagsbarometer, men företagsvillkoren försämras nu av vänsterregeringen, sa Bengt Sjöberg.

– Höjningen av arbetsgivaravgifterna ser vi som en chockhöjning med cirka 150 000 kronor extra per år. Vi har runt 25 säsongsanställda, varav många unga, sa Urban och Yvonne Brånfelt.

– I augusti skedde den första höjningen av arbetsgivaravgiften för unga, och under 2016 blir avgifterna dubbelt så höga. Det är ett hårt slag mot många företag, inte minst på landsbygden, sa Cecilia Widegren, riksdagsledamot (M).

Töreboda klättrade två snäpp i Svenskt näringslivs kommunrankning från plats 88 till 86 bland Sveriges 290 kommuner.

M, C, FP och KD, riksdagsledamöter och lokala partikollegor med kommunalråd Bengt Sjöberg (M) i spetsen, samtalade om jobben i allmänhet och jobb på landsbygden i synnerhet, med Urban och Yvonne Brånfelt på Restaurang Prästgården. Man uttalade oro för hur höjda arbetsgivaravgifter ska drabba företagare som anställer unga under 26 år.

– Glädjande att Töreboda fortsatt kommer väl ut i näringslivets företagsbarometer, men företagsvillkoren försämras nu av vänsterregeringen, sa Bengt Sjöberg.

– Höjningen av arbetsgivaravgifterna ser vi som en chockhöjning med cirka 150 000 kronor extra per år. Vi har runt 25 säsongsanställda, varav många unga, sa Urban och Yvonne Brånfelt.

– I augusti skedde den första höjningen av arbetsgivaravgiften för unga, och under 2016 blir avgifterna dubbelt så höga. Det är ett hårt slag mot många företag, inte minst på landsbygden, sa Cecilia Widegren, riksdagsledamot (M).

Töreboda klättrade två snäpp i Svenskt näringslivs kommunrankning från plats 88 till 86 bland Sveriges 290 kommuner.