30 aug 2015 14:26

30 aug 2015 14:44

Foto: Jenny Allvin

Rockhjältar på efterfest

HAJSTORP: Ösigt i ladan när Törebodafestivalen summerades

Runt 300 personer festade loss i Hajstorp i helgen. Alla hade på ett eller annat sett bidragit till 2015 års upplaga av Törebodafestivalen.

– En härlig avslutning, sa festivalgeneral Per Ottosson, som ledde allsången.

Tre heta sommarkvällar. Artister som Twisted Sister, Tomas Ledin, Loreen och Europe. Törebodafestivalen i juli blev ännu en publiksuccé. Men utan föreningsliv och näringsliv hade folkfesten inte varit möjlig att genomföra. Efterfesten är ett tack till alla eldsjälar och det blev denna gång en riktigt ösig tillställning.

Jubel gånger 2

De hemliga artisterna visade sig vara Mikael Rickfors, Mats Ronander och Dan Hylander. Men innan de gjorde entré på scenen i ”Martins lada” värmdes publiken upp med Festivalbandet och ”Otto” som allsångsledare.

Då hade de allra flesta hunnit äta sig mätta av den buffé som hade dukats upp utanför ladan.

– Först och främst är det festivalens sponsorer som är inbjudna till den här festen. Därtill huvudpersonerna i varje förening som jobbar med festivalen. Och så styrelsen och de olika arbetsgrupperna, sa Per Ottosson, som trots att det var hans tur att koppla av och festa loss var så fokuserad på att publiken skulle trivas att han glömde att äta.

Han hyllades också av styrelsen för sitt arbete med tredagarsarrangemanget. Sedan utbröt nytt jubel när Företagarna och kommunen avslöjade vem som får priset Årets företagare (se separat artikel).

Och efter lite filmvisning, ännu mer allsång och mingel var det dags för kvällens huvudnummer.

– Jag är oerhört stolt över att få presentera dem, sa festivalgeneralen om rockhjältarna.

Tre heta sommarkvällar. Artister som Twisted Sister, Tomas Ledin, Loreen och Europe. Törebodafestivalen i juli blev ännu en publiksuccé. Men utan föreningsliv och näringsliv hade folkfesten inte varit möjlig att genomföra. Efterfesten är ett tack till alla eldsjälar och det blev denna gång en riktigt ösig tillställning.

Jubel gånger 2

De hemliga artisterna visade sig vara Mikael Rickfors, Mats Ronander och Dan Hylander. Men innan de gjorde entré på scenen i ”Martins lada” värmdes publiken upp med Festivalbandet och ”Otto” som allsångsledare.

Då hade de allra flesta hunnit äta sig mätta av den buffé som hade dukats upp utanför ladan.

– Först och främst är det festivalens sponsorer som är inbjudna till den här festen. Därtill huvudpersonerna i varje förening som jobbar med festivalen. Och så styrelsen och de olika arbetsgrupperna, sa Per Ottosson, som trots att det var hans tur att koppla av och festa loss var så fokuserad på att publiken skulle trivas att han glömde att äta.

Han hyllades också av styrelsen för sitt arbete med tredagarsarrangemanget. Sedan utbröt nytt jubel när Företagarna och kommunen avslöjade vem som får priset Årets företagare (se separat artikel).

Och efter lite filmvisning, ännu mer allsång och mingel var det dags för kvällens huvudnummer.

– Jag är oerhört stolt över att få presentera dem, sa festivalgeneralen om rockhjältarna.

  • Jenny Allvin