27 aug 2015 17:00

27 aug 2015 17:00

Moa ska tävla i företagande

Moa Larsson representerar Töreboda i SM i Ungdrive i Gnosjö under fredagen och helgen.

– Jag har hört att det kommer att vara ungefär som en blandning mellan Draknästet och Fångarna på fortet, säger hon.

Varför gick du med i Ungdrive?

– Det lät väldigt kul och jag såg chansen att lära mig mer om entreprenörskap och att driva företag.

Höll din första företagsidé eller tänkte du om efter att ha gått introduktionsutbildningen?

– Ja, min företagsidé höll. Jag hade två olika idéer, men bestämde mig sen för att fullfölja den ena. Jag startade eget som fotograf.

Hur har sommaren varit?

– Sommaren har varit jättebra. Jag lärde mig mycket på de workshops som Ungdrive hade och har verkligen fått känna på hur det kan vara att starta eget företag. Jag lärde även känna många nya människor som också brann för företagsamhet och har blivit riktigt bra vän med vissa av dem.

Hur kom det sig att just du blev uttagen att representera Töreboda i SM?

– Det var mina ledare som hade nominerat mig. Jag visste ingenting om det, så när chefen för Ungdrive ringde mig och sa att jag hade blivit uttagen för SM, blev jag väldigt överraskad! På ett positivt sätt såklart.

Vad vet du om tävlingen?

– Den pågår i tre dagar och som jag har förstått det så kommer den första dagen bestå mest av teambuilding och sen är det lagtävlingar på andra dagen. Jag hört att det kommer att vara ungefär som en blandning mellan Draknästet och Fångarna på fortet.

Är du nervös?

– Ja, lite nervös är jag allt. De samarbetar ju med riktiga företag som vi kommer få uppdrag av och det kommer ju att vara riktiga uppdrag, som att vi vore riktiga företagare.

Vad har du för framtidsplaner och vilken gymnasieutbildning går du?

– Jag går på Västerhöjd i Skövde, med inriktningen musik. Jag har tänkt satsa på musiken så långt det går, men har även planer på att starta eget företag eller jobba i media på något sätt.

Vad har du lärt dig av Ungdrive?

– Jag har verkligen lärt mig jättemycket, men framförallt väldigt mycket om hur det är att starta och driva företag. Jag har lärt mig att ta mer ansvar och viktigast av allt så har de stärkt mitt självförtroende. Många tänker att det kanske är svårt att starta och driva företag själv, och det är ju fler än en gång man har fått höra att ”det där kommer aldrig att gå”, men det var inte alls så där. Det var ingen negativitet från coacherna utan de trodde verkligen på en, vilket gjorde att man blev ännu mer motiverad. Allting går faktiskt, om man bara tror på sig själv.

Varför gick du med i Ungdrive?

– Det lät väldigt kul och jag såg chansen att lära mig mer om entreprenörskap och att driva företag.

Höll din första företagsidé eller tänkte du om efter att ha gått introduktionsutbildningen?

– Ja, min företagsidé höll. Jag hade två olika idéer, men bestämde mig sen för att fullfölja den ena. Jag startade eget som fotograf.

Hur har sommaren varit?

– Sommaren har varit jättebra. Jag lärde mig mycket på de workshops som Ungdrive hade och har verkligen fått känna på hur det kan vara att starta eget företag. Jag lärde även känna många nya människor som också brann för företagsamhet och har blivit riktigt bra vän med vissa av dem.

Hur kom det sig att just du blev uttagen att representera Töreboda i SM?

– Det var mina ledare som hade nominerat mig. Jag visste ingenting om det, så när chefen för Ungdrive ringde mig och sa att jag hade blivit uttagen för SM, blev jag väldigt överraskad! På ett positivt sätt såklart.

Vad vet du om tävlingen?

– Den pågår i tre dagar och som jag har förstått det så kommer den första dagen bestå mest av teambuilding och sen är det lagtävlingar på andra dagen. Jag hört att det kommer att vara ungefär som en blandning mellan Draknästet och Fångarna på fortet.

Är du nervös?

– Ja, lite nervös är jag allt. De samarbetar ju med riktiga företag som vi kommer få uppdrag av och det kommer ju att vara riktiga uppdrag, som att vi vore riktiga företagare.

Vad har du för framtidsplaner och vilken gymnasieutbildning går du?

– Jag går på Västerhöjd i Skövde, med inriktningen musik. Jag har tänkt satsa på musiken så långt det går, men har även planer på att starta eget företag eller jobba i media på något sätt.

Vad har du lärt dig av Ungdrive?

– Jag har verkligen lärt mig jättemycket, men framförallt väldigt mycket om hur det är att starta och driva företag. Jag har lärt mig att ta mer ansvar och viktigast av allt så har de stärkt mitt självförtroende. Många tänker att det kanske är svårt att starta och driva företag själv, och det är ju fler än en gång man har fått höra att ”det där kommer aldrig att gå”, men det var inte alls så där. Det var ingen negativitet från coacherna utan de trodde verkligen på en, vilket gjorde att man blev ännu mer motiverad. Allting går faktiskt, om man bara tror på sig själv.

  • Jenny Allvin