17 aug 2015 07:22

17 aug 2015 11:05

"Jag återvänder till Sverige med stolthet och glädje"

SãO PAULO

NY VERSION. – Jag återvänder till Sverige med stolthet och glädje!

Det blev en topplacering för Jenny Albertsson från Töreboda i Yrkes-VM i Brasilien.

När Yrkes-VM i São Paulo är avslutat står det klart att Jenny Albertsson från Töreboda kammade hem en sjätte plats. Jenny tävlade som målare och utgör tillsammans med 28 andra ungdomar det svenska Yrkeslandslaget.

Jenny förärades även en Medallion of Excellence. Det är en utmärkelse som tilldelas tävlande med exceptionellt hög kvalitet och höga poäng i respektive yrkeskategori.

”Grädde på moset”

En intensiv och utmanande VM-vecka är nu över. Guldet gick till Frankrike, Österrike tog hem silvermedaljen och på tredje plats placerade sig Schweiz. Finland och Storbritannien delade på fjärdeplatsen, värdnationen Brasilien slutade på femte plats.

– Jag återvänder till Sverige med stolthet och glädje! Att lyckas ta sig in bland topp tio och nu vara världens sjätte bästa målare känns fantastiskt roligt, att dessutom få hedersmedalj är som grädde på moset. VM-uppladdningen tillsammans med Yrkeslandslaget har också varit fantastiskt rolig, det är en once-in-a-lifetime-upplevelse som är svårslagen, säger Jenny Albertsson i ett pressmeddelande.

Yrkes-VM är världsmästerskapen i yrkesskicklighet för ungdomar under 23 år. Det är en spektakulär tävling och en imponerande uppvisning av olika yrken. Under Yrkes-VM 2015 tävlade över 1 200 unga yrkesverksamma från cirka 60 länder. Över 50 olika yrkesgrenar var representerade i tävlingen i år, måleriyrket var en av de grenarna.

– Jag ser fram emot att få välkomna Jenny hem till Sverige igen, hon har gjort en strålande insats i Brasilien, säger Jonas Fornelius, projektledare för tävlingsverksamheten på Måleribranschens Yrkesnämnd.

Jobbar i Töreboda

Jenny och de övriga VM-hjältarna i Yrkeslandslaget landar i mitten av veckan på svensk mark igen.

Till vardags jobbar hon på den lokala firman Jocke Ohlssons måleri. Hon har gått på Kavelbrogymnasiet i Skövde. Till yrkes-SM i Stockholm kvalade hon in, blev 3:a och gick vidare till finalen.

Där tappade hon poäng, slutade som 4:a och gick därmed inte vidare.

Men så blev hon inringd samma vecka som VM-kvalet på grund av ett avhopp. Denna gången presterade Jenny bra och vann!

Under sommaren har hon legat i hårdträning inför världsmästerskapen i Brasilien.

När Yrkes-VM i São Paulo är avslutat står det klart att Jenny Albertsson från Töreboda kammade hem en sjätte plats. Jenny tävlade som målare och utgör tillsammans med 28 andra ungdomar det svenska Yrkeslandslaget.

Jenny förärades även en Medallion of Excellence. Det är en utmärkelse som tilldelas tävlande med exceptionellt hög kvalitet och höga poäng i respektive yrkeskategori.

”Grädde på moset”

En intensiv och utmanande VM-vecka är nu över. Guldet gick till Frankrike, Österrike tog hem silvermedaljen och på tredje plats placerade sig Schweiz. Finland och Storbritannien delade på fjärdeplatsen, värdnationen Brasilien slutade på femte plats.

– Jag återvänder till Sverige med stolthet och glädje! Att lyckas ta sig in bland topp tio och nu vara världens sjätte bästa målare känns fantastiskt roligt, att dessutom få hedersmedalj är som grädde på moset. VM-uppladdningen tillsammans med Yrkeslandslaget har också varit fantastiskt rolig, det är en once-in-a-lifetime-upplevelse som är svårslagen, säger Jenny Albertsson i ett pressmeddelande.

Yrkes-VM är världsmästerskapen i yrkesskicklighet för ungdomar under 23 år. Det är en spektakulär tävling och en imponerande uppvisning av olika yrken. Under Yrkes-VM 2015 tävlade över 1 200 unga yrkesverksamma från cirka 60 länder. Över 50 olika yrkesgrenar var representerade i tävlingen i år, måleriyrket var en av de grenarna.

– Jag ser fram emot att få välkomna Jenny hem till Sverige igen, hon har gjort en strålande insats i Brasilien, säger Jonas Fornelius, projektledare för tävlingsverksamheten på Måleribranschens Yrkesnämnd.

Jobbar i Töreboda

Jenny och de övriga VM-hjältarna i Yrkeslandslaget landar i mitten av veckan på svensk mark igen.

Till vardags jobbar hon på den lokala firman Jocke Ohlssons måleri. Hon har gått på Kavelbrogymnasiet i Skövde. Till yrkes-SM i Stockholm kvalade hon in, blev 3:a och gick vidare till finalen.

Där tappade hon poäng, slutade som 4:a och gick därmed inte vidare.

Men så blev hon inringd samma vecka som VM-kvalet på grund av ett avhopp. Denna gången presterade Jenny bra och vann!

Under sommaren har hon legat i hårdträning inför världsmästerskapen i Brasilien.

  • Jenny Allvin