11 jul 2015 17:10

11 jul 2015 17:33

Foto: Jenny Allvin

Marknad med veteranprägel

Livlig kommers i gästhamnen

Tidigt på lördagsmorgonen startade Göran Wallroth sin Grålletraktor i Ekeskog och körde till Töreboda gästhamn. Där skulle han sälja prylarna på traktorsläpet men allra först gick Göran och köpte sig en hängmatta.

Efter några kyliga och regniga dagar bjöd lördagen på solsken och blå himmel. Töreboda cykelklubb arrangerade veteranmarknad i gästhamnen och årets upplaga samlade runt 100 knallar samt ett oräkneligt antal besökare.

– Man har lite för mycket grejer, sa Göran Wallroth som förklaring till sin medverkan.

Han låg i sin nyinköpta hängmatta och läste Classic Motor och drömde om att äga ett sådant klotrunt hus som fanns omskrivet där.

– Fast det kommer aldrig bli verklighet, suckade han.

Eva och Jonny Alfredsson från Väring sålde skivbromsbelägg och tändstift och kopparbyttor vid sin glänsande helblå Chevrolet 1963 års modell. I närheten startades en motorsåg, en spekulant prutade rejält och fick både såg och gräsklippare för ett par hundralappar.

I Mjölby bor Rune Johansson som äger 17 mopeder och sex motorcyklar och ständigt är på jakt efter delar till dem. Han och frun Birgit åkte till Töreboda enbart för veteranmarknaden. Ett par julgransfötter i gjutjärn fångade deras intresse innan de fortsatte sin runda.

Och där fanns långt mer än prylar för motorintresserade. Vad sägs om kastspön från 1960-talet, ett gediget ankare, handgjorda smycken, hemkokta karameller och virkade dukar?

Göran Johansson från Sjötorp hade några leksakshundar för försäljning. Men bassethunden som låg och sov i skuggan bakom bordet är inte till salu. Bob Marley heter livsnjutaren som gärna följer med husse på marknad.

Efter några kyliga och regniga dagar bjöd lördagen på solsken och blå himmel. Töreboda cykelklubb arrangerade veteranmarknad i gästhamnen och årets upplaga samlade runt 100 knallar samt ett oräkneligt antal besökare.

– Man har lite för mycket grejer, sa Göran Wallroth som förklaring till sin medverkan.

Han låg i sin nyinköpta hängmatta och läste Classic Motor och drömde om att äga ett sådant klotrunt hus som fanns omskrivet där.

– Fast det kommer aldrig bli verklighet, suckade han.

Eva och Jonny Alfredsson från Väring sålde skivbromsbelägg och tändstift och kopparbyttor vid sin glänsande helblå Chevrolet 1963 års modell. I närheten startades en motorsåg, en spekulant prutade rejält och fick både såg och gräsklippare för ett par hundralappar.

I Mjölby bor Rune Johansson som äger 17 mopeder och sex motorcyklar och ständigt är på jakt efter delar till dem. Han och frun Birgit åkte till Töreboda enbart för veteranmarknaden. Ett par julgransfötter i gjutjärn fångade deras intresse innan de fortsatte sin runda.

Och där fanns långt mer än prylar för motorintresserade. Vad sägs om kastspön från 1960-talet, ett gediget ankare, handgjorda smycken, hemkokta karameller och virkade dukar?

Göran Johansson från Sjötorp hade några leksakshundar för försäljning. Men bassethunden som låg och sov i skuggan bakom bordet är inte till salu. Bob Marley heter livsnjutaren som gärna följer med husse på marknad.

  • Jenny Allvin