04 jul 2015 13:10

04 jul 2015 16:16

Foto: JOHAN CARLÉN

Två timmar lång hitkavalkad med Ledin

Kim var hemliga gästen

Allsång, fyra extranummer och Kim Cesarion på besök. Fredagskvällen bjöd på nästan två timmar Ledinglädje.

Jublet från publikhavet visste inga gränser när Tomas Ledin på fredagskvällen gick upp på Törebodafestivalens stora scen. Han inledde konserten med dunderhiten Lika hopplöst förälskad och fortsatte sedan med en hitkavalkad som få svenska artister kan uppbåda.

– Jag minns när vi var på festivalen 2006, det var en magisk kväll, konstaterade Ledin från scenen.

Alla generationer

Hitsen bjöd in till allsång och i den sjungande publiken fanns både dansande ungdomar och mor- och farföräldrar med barnbarn på axlarna. Ledin behövde inte uppmana publiken att sjunga eller klappa takten, han behövde bara sjunga sina låtar.

– Han är en ungdomsidol som har hållit under alla år, ikväll ser jag mest fram emot att höra Sommaren är kort, sa Hasse Andersson, 64, innan konsertens början.

Den nya tiden

– En del låtar är jag väldigt stolt över, den här betyder mycket för mig. Vi lever i en värld där 60 miljoner personer är på flykt, hälften är barn. Vi måste alla vara med och skapa den nya tiden, sa Ledin från scenen innan låten Här kommer den nya tiden.

Utöver de största hitsen sjöng han bland annat låtar från skivan Höga kusten. Tillsammans med gästartisten Kim Cesarion framfördes publikfavoriten Hon gör allt för att göra mig lycklig.

Efter 1,5 timme tackade Ledin för sig men var snart tillbaka för det sedvanliga extranumret. Till publikens stora glädje blev det inte bara ett, utan fyra, extranummer. Den nästan två timmar långa konserten avslutades passande nog med Snart tystnar musiken.

Jennie Hilli-Sjöqvist

Jublet från publikhavet visste inga gränser när Tomas Ledin på fredagskvällen gick upp på Törebodafestivalens stora scen. Han inledde konserten med dunderhiten Lika hopplöst förälskad och fortsatte sedan med en hitkavalkad som få svenska artister kan uppbåda.

– Jag minns när vi var på festivalen 2006, det var en magisk kväll, konstaterade Ledin från scenen.

Alla generationer

Hitsen bjöd in till allsång och i den sjungande publiken fanns både dansande ungdomar och mor- och farföräldrar med barnbarn på axlarna. Ledin behövde inte uppmana publiken att sjunga eller klappa takten, han behövde bara sjunga sina låtar.

– Han är en ungdomsidol som har hållit under alla år, ikväll ser jag mest fram emot att höra Sommaren är kort, sa Hasse Andersson, 64, innan konsertens början.

Den nya tiden

– En del låtar är jag väldigt stolt över, den här betyder mycket för mig. Vi lever i en värld där 60 miljoner personer är på flykt, hälften är barn. Vi måste alla vara med och skapa den nya tiden, sa Ledin från scenen innan låten Här kommer den nya tiden.

Utöver de största hitsen sjöng han bland annat låtar från skivan Höga kusten. Tillsammans med gästartisten Kim Cesarion framfördes publikfavoriten Hon gör allt för att göra mig lycklig.

Efter 1,5 timme tackade Ledin för sig men var snart tillbaka för det sedvanliga extranumret. Till publikens stora glädje blev det inte bara ett, utan fyra, extranummer. Den nästan två timmar långa konserten avslutades passande nog med Snart tystnar musiken.

Jennie Hilli-Sjöqvist