04 jul 2015 13:20

06 jul 2015 07:47

Foto: JOHAN CARLÉN

Stillsam konsert med country-Jill

TÖREBODA

– Jag är vansinnigt trött på korta kjolar och monologer om mig själv.

Jill Johnson har lämnat krogshowerna och är nu ute på sommarturné. I Töreboda bjöd hon på en konsert i lugnt tempo.

Hon skulle egentligen inte ut på någon sommarturné. Men det blir ett antal spelningar ändå och bland annat kom ”Sveriges countrydrottning” till Töreboda. Efter partybandet Rydell & Quicks mullrande musik och scenröj framstod Jills konsert som stillsam.

– Många av artisterna jag bokar håller ett högt tempo och öser på på scenen. Det kan då kännas skönt med ett avbrott från det och en stillsam akt, särskilt i den här värmen, säger festivalgeneral Per Ottosson.

De countryälskande fansen fanns där men Jill Johnson lockade även en bredare publik.

Hon skulle egentligen inte ut på någon sommarturné. Men det blir ett antal spelningar ändå och bland annat kom ”Sveriges countrydrottning” till Töreboda. Efter partybandet Rydell & Quicks mullrande musik och scenröj framstod Jills konsert som stillsam.

– Många av artisterna jag bokar håller ett högt tempo och öser på på scenen. Det kan då kännas skönt med ett avbrott från det och en stillsam akt, särskilt i den här värmen, säger festivalgeneral Per Ottosson.

De countryälskande fansen fanns där men Jill Johnson lockade även en bredare publik.

  • Jenny Allvin