03 jul 2015 19:38

03 jul 2015 21:09

Foto: JOHAN CARLÉN

Spelsuget showband

TÖREBODA: Tryck med Rydell & Quick

Partybandet Rydell & Quick blev festivalens stämningshöjare på den tidiga fredagskvällen. De har just gjort sin sjätte festival.

– Vi är grymt spelsugna, tillkännagav sångaren Christer Rydell.

Gruppen med saxofonist och två trummisar (en av dem Törebodabon Berndt Baumgartner) levererade som vanligt ett bra tryck på torget. Det blev en fartfylld show – med ett något oväntat inslag: Nämligen festivalgeneralen i en gummibåt på publiken, från scenstaketet.

Och nu är festivalens andra kväll i full gång. Lika het, om inte hetare.

På den norra scenen har publiken värmts upp med allt från Vildminkarna till Mora Träsk under eftermiddagen. Efter Rydell & Quick är det dags för Sveriges countrydrottning Jill Johnson att inta den stora scenen vid torget.

Gruppen med saxofonist och två trummisar (en av dem Törebodabon Berndt Baumgartner) levererade som vanligt ett bra tryck på torget. Det blev en fartfylld show – med ett något oväntat inslag: Nämligen festivalgeneralen i en gummibåt på publiken, från scenstaketet.

Och nu är festivalens andra kväll i full gång. Lika het, om inte hetare.

På den norra scenen har publiken värmts upp med allt från Vildminkarna till Mora Träsk under eftermiddagen. Efter Rydell & Quick är det dags för Sveriges countrydrottning Jill Johnson att inta den stora scenen vid torget.

  • Jenny Allvin