02 jul 2015 20:03

02 jul 2015 21:14

Foto: Johan Carlén

Stjärnparad på invigningen

Många priser delades ut – och så dök Team Elisa upp

Vilken stjärnparad på scenen när den sjätte festivalen invigdes.
– Tro det eller ej men det har gått tre år sen vi stod här sist. Och vi har ett fantastiskt väder. Någon tycker att vi i Töreboda gör något bra, sa festivalgeneral Per Ottosson.

Björn Borg var först, år 2000. Att idrottsprofiler inviger Törebodas stora musikfest är en tradition. I år var det Tibrosystrarna Joshi och Viktoria Helgesson som fick uppdraget. De tillhör världseliten inom konståkningssporten och togs emot med en varm applåd från publiken.

Ottosson påminde om succén under EM:

– En grym prestation. Hur många är det som har varit med om ett stående Globen, sa han.

OS-kändis

Sedan avlöste talare och pristagare varandra. Kommunalråd Bengt Sjöberg tackade festivalföreningen för allt jobb.

– Det här gör vi tillsammans, slog han fast.

OS-guldmedaljören Johanna Welin från Töreboda fick förra festivalens pris i efterhand, eftersom hon då befann sig i Tyskland. Rullstolsbasketstjärnan har sedan dess hunnit skörda fler framgångar och blivit mamma.

2015 års festivalpris gick till eldsjälen Herbert Andersson, som har kämpat för att rädda sjön Vikens vatten. 85-åringen bedyrade att det jobbet har han inte lagt ner än.

Sedan fortsatte tackparaden: Peder Carlsson och Hans-Åke Andersson avtackades från styrelseuppdrag i festivalföreningen och Agnetha Andersson på kommunkansliet fick ett uppmuntrande tack för sitt engagemang i festivalen.

Så var det dags för Törebodas mest kända kör att göra entré. Team Elisa som vann Körslaget radade upp sig på scenen. Snickaren Peter Larsson gav spontant ett smakprov på Jerry Williams hitlåt ”Did I tell you”.

– Ni gjorde en jättegrej som kommer att finnas med i Törebodas historiebok, sa Ottosson.

 

Björn Borg var först, år 2000. Att idrottsprofiler inviger Törebodas stora musikfest är en tradition. I år var det Tibrosystrarna Joshi och Viktoria Helgesson som fick uppdraget. De tillhör världseliten inom konståkningssporten och togs emot med en varm applåd från publiken.

Ottosson påminde om succén under EM:

– En grym prestation. Hur många är det som har varit med om ett stående Globen, sa han.

OS-kändis

Sedan avlöste talare och pristagare varandra. Kommunalråd Bengt Sjöberg tackade festivalföreningen för allt jobb.

– Det här gör vi tillsammans, slog han fast.

OS-guldmedaljören Johanna Welin från Töreboda fick förra festivalens pris i efterhand, eftersom hon då befann sig i Tyskland. Rullstolsbasketstjärnan har sedan dess hunnit skörda fler framgångar och blivit mamma.

2015 års festivalpris gick till eldsjälen Herbert Andersson, som har kämpat för att rädda sjön Vikens vatten. 85-åringen bedyrade att det jobbet har han inte lagt ner än.

Sedan fortsatte tackparaden: Peder Carlsson och Hans-Åke Andersson avtackades från styrelseuppdrag i festivalföreningen och Agnetha Andersson på kommunkansliet fick ett uppmuntrande tack för sitt engagemang i festivalen.

Så var det dags för Törebodas mest kända kör att göra entré. Team Elisa som vann Körslaget radade upp sig på scenen. Snickaren Peter Larsson gav spontant ett smakprov på Jerry Williams hitlåt ”Did I tell you”.

– Ni gjorde en jättegrej som kommer att finnas med i Törebodas historiebok, sa Ottosson.

 

  • Jenny Allvin