02 jul 2015 13:20

02 jul 2015 13:27

Inför festivalstarten: "Allt känns skitbra"

TÖREBODA: Sista förberedelserna inför helgen

Festivalgeneral Per Ottosson är lugn inför helgens festival. Men telefonen ringer konstant och det dyker upp nya saker att organisera.

– Invigningen behöver planeras och förberedas under dagen, annars är det mest småsaker kvar, säger Ottosson.

På torsdag morgon, festivalens första dag, konstaterar Ottosson att allt har gått enligt planen. Han ser fram emot att njuta av festivalen i sin helhet och se alla nöjda besökare. Hela festivalområdet är färdigt och under dagen ska de sista finjusteringarna göras. Artisterna har börjat anlända och Ottosson känner sig säker på att de får ett tryggt och trevligt bemötande på plats.

– Vi är vana vid att välkomna artister och de brukar vara väldigt nöjda med hur vi arbetar.

Mycket folk förväntas

Enligt en källa till Mariestadstidningen förväntar sig festivalledningen en mycket välbesökt helg, främst lördagen då de gissar på 25 000 besökare. Ottosson själv vill inte spekulera i antal besökare men han har höga förväntningar.

– Vi har gjort allt för att det ska komma mycket folk och jag tror att det kommer att flyta på som vi har tänkt oss. Jämfört med tidigare år har vi nya ytor, en ny scen och ett tvåvåningstält. Allt känns skitbra!

Helgens största dragplåster, enligt Ottosson, är Europe som även är festivalgeneralens egen favorit. Europe avslutar festivalen på lördag kväll.

– Många hör av sig till mig och vill träffa Europe, de är verkligen idoler för många. Besökarna vill träffa dem, ta bilder och få autografer på gitarrer och skivor. Vi kan inte lova någonting, det är helt upp till artisterna själva. Vissa är väldigt ödmjuka och vill hjälpa till medan andra inte orkar det.

Viktigt med vatten

Säkerhetsansvarige för eventet, Mikael Faleke, ser bara ett orosmoln och det handlar om vädret.

– Det ska bli otroligt varmt och då måste besökarna komma ihåg att dricka vatten. Det kommer att finnas tre stora vattentankar på festivalområdet där de kan fylla på sina vattenflaskor.

Falekes uppgift under helgen är att finnas tillgänglig för att lösa säkerhetsproblem som uppstår. Innan festivalen startar ikväll ska polis och räddningstjänst göra en inspektion av området.

– Förhoppningsvis har de ingenting att säga och då är vi redo för helgen.

På torsdag morgon, festivalens första dag, konstaterar Ottosson att allt har gått enligt planen. Han ser fram emot att njuta av festivalen i sin helhet och se alla nöjda besökare. Hela festivalområdet är färdigt och under dagen ska de sista finjusteringarna göras. Artisterna har börjat anlända och Ottosson känner sig säker på att de får ett tryggt och trevligt bemötande på plats.

– Vi är vana vid att välkomna artister och de brukar vara väldigt nöjda med hur vi arbetar.

Mycket folk förväntas

Enligt en källa till Mariestadstidningen förväntar sig festivalledningen en mycket välbesökt helg, främst lördagen då de gissar på 25 000 besökare. Ottosson själv vill inte spekulera i antal besökare men han har höga förväntningar.

– Vi har gjort allt för att det ska komma mycket folk och jag tror att det kommer att flyta på som vi har tänkt oss. Jämfört med tidigare år har vi nya ytor, en ny scen och ett tvåvåningstält. Allt känns skitbra!

Helgens största dragplåster, enligt Ottosson, är Europe som även är festivalgeneralens egen favorit. Europe avslutar festivalen på lördag kväll.

– Många hör av sig till mig och vill träffa Europe, de är verkligen idoler för många. Besökarna vill träffa dem, ta bilder och få autografer på gitarrer och skivor. Vi kan inte lova någonting, det är helt upp till artisterna själva. Vissa är väldigt ödmjuka och vill hjälpa till medan andra inte orkar det.

Viktigt med vatten

Säkerhetsansvarige för eventet, Mikael Faleke, ser bara ett orosmoln och det handlar om vädret.

– Det ska bli otroligt varmt och då måste besökarna komma ihåg att dricka vatten. Det kommer att finnas tre stora vattentankar på festivalområdet där de kan fylla på sina vattenflaskor.

Falekes uppgift under helgen är att finnas tillgänglig för att lösa säkerhetsproblem som uppstår. Innan festivalen startar ikväll ska polis och räddningstjänst göra en inspektion av området.

– Förhoppningsvis har de ingenting att säga och då är vi redo för helgen.

  • Jennie Hilli Sjöqvist