01 jul 2015 13:12

01 jul 2015 13:41

Foto: Jenny Allvin

Inget är sig likt i centrum

En dag kvar till festival

Ett par hundra personer jobbar nu för att bygga klart festivalområdet. Arrangörerna känner tidspressen men ingen nervositet.

– Vi har allt under kontroll, säger festivalgeneral Per Ottosson.

Scener byggs, serveringstält iordningställs, man lägger sista handen vid det stora pampiga öltältet på torget ... Ett oräkneligt antal festivalförberedelser pågår just nu i Töreboda och många nyfikna följer arbetet.

– Vi tog en sväng in till Töreboda för att kolla läget, säger en kvinna som bor strax utanför samhället.

På torsdagskvällen är det invigning och då drar det igång med band som Elisa's, Stiftelsen och Twisted Sister på den stora scenen där också Loreen uppträder. Därtill väntas spelningar på ytterligare två scener. I dagarna tre.

Det gigantiska festivalpusslet som har pågått sedan helgen läggs av eldsjälar inom föreningslivet.

– Det känns jättespännande nu. Och vi ligger bra till tidsmässigt. Allt är under kontroll, det finns saker som måste åtgärdas men inga stora orosmoln, säger Per Ottosson, som även kan glädjas åt att ett strålande solskensväder.

Scener byggs, serveringstält iordningställs, man lägger sista handen vid det stora pampiga öltältet på torget ... Ett oräkneligt antal festivalförberedelser pågår just nu i Töreboda och många nyfikna följer arbetet.

– Vi tog en sväng in till Töreboda för att kolla läget, säger en kvinna som bor strax utanför samhället.

På torsdagskvällen är det invigning och då drar det igång med band som Elisa's, Stiftelsen och Twisted Sister på den stora scenen där också Loreen uppträder. Därtill väntas spelningar på ytterligare två scener. I dagarna tre.

Det gigantiska festivalpusslet som har pågått sedan helgen läggs av eldsjälar inom föreningslivet.

– Det känns jättespännande nu. Och vi ligger bra till tidsmässigt. Allt är under kontroll, det finns saker som måste åtgärdas men inga stora orosmoln, säger Per Ottosson, som även kan glädjas åt att ett strålande solskensväder.

  • Jenny Allvin