16 jun 2015 14:54

16 jun 2015 14:54

56-åring fick fängelsestraff

TÖREBODA

En man från Töreboda kommun har dömts till två månaders fängelse.
56-åringen har gjort sig skyldig till olovlig körning, rattfylleri och narkotikabrott.

På tisdagen meddelade Skaraborgs tingsrätt domen mot den 56-åring från Töreboda kommun som stått åtalad för en rad brott. Vid fem olika tillfällen har han gjort sig skyldig till olovlig körning. Samtidigt döms han för att ha kört rattfull vid sju tillfällen. Utöver det döms 56-åringen för ringa narkotikabrott.

Mannen stod även åtalad för ytterligare ett fall av narkotikabrott. Den 9 februari hade han olovligen använt sig av amfetamin och cannabispreparat, vilket han också dömdes för. Den 10 februari stoppades mannen återigen och provsvaren visade att han hade amfetamin i kroppen. Enligt domen kan det dock inte uteslutas att det kommer från samma intag den 9 februari och därför ogillas åtalspunkten.

56-åringen har tidigare avtjänat fängelsestraff för grova olovliga körningar och ringa narkotikabrott. Tingsrätten ser ingen annan påföljd än att åter ge mannen fängelse, den här gången i två månader.

Domen kan överklagas till Göta hovrätt senast den 7 juli.

På tisdagen meddelade Skaraborgs tingsrätt domen mot den 56-åring från Töreboda kommun som stått åtalad för en rad brott. Vid fem olika tillfällen har han gjort sig skyldig till olovlig körning. Samtidigt döms han för att ha kört rattfull vid sju tillfällen. Utöver det döms 56-åringen för ringa narkotikabrott.

Mannen stod även åtalad för ytterligare ett fall av narkotikabrott. Den 9 februari hade han olovligen använt sig av amfetamin och cannabispreparat, vilket han också dömdes för. Den 10 februari stoppades mannen återigen och provsvaren visade att han hade amfetamin i kroppen. Enligt domen kan det dock inte uteslutas att det kommer från samma intag den 9 februari och därför ogillas åtalspunkten.

56-åringen har tidigare avtjänat fängelsestraff för grova olovliga körningar och ringa narkotikabrott. Tingsrätten ser ingen annan påföljd än att åter ge mannen fängelse, den här gången i två månader.

Domen kan överklagas till Göta hovrätt senast den 7 juli.