15 maj 2015 10:18

15 maj 2015 10:18

Välkänd 47-åring fick fängelse

TING

Tre månaders fängelse blev domen för den 47-årige man från Töreboda som stod åtalad för flera brott.
Bland annat stal mannen en bil som han senare kraschade med.

Skaraborgs tingsrätt fäller 47-åringen på sju åtalspunkter; vållande till kroppsskada, olaga hot, stöld, egenmäktigt förfarande, tillgrepp av fortskaffningsmedel, olovlig körning och obehörigt avvikande från trafikolycksplats.

Mannen måste nu avtjäna tre månader i fängelse. Han har också ett förordnande angående ett tidigare utdömt fängelsestraff på en månad och tio dagar.

Den 13 mars ska han enligt åtalet ha hotat en kvinna på Systembolaget i Töreboda med orden ”Vi har ju setts i tingsrätten förut, du ska passa dig så att vi inte ses där igen.

Två veckor senare stal han en cykel på Vasagatan. I samband med detta försökte en man stoppa 47-åringens framfart, men blev överfallen så att det slutade med att han skadade sig i bland annat axeln och höften.

En dag senare slog han sönder ruta på Statoil i Mariestad och stal cigaretter. Törebodabon, som är välkänd hos polisen, döms också för att ha stulit en bil vid Bergmansgården i Töreboda. Han kraschade sedan personbilen mot en annan bil och avvek från olycksplatsen.

Domen kan överklagas fram till den 29 maj. Mannen blir kvar i häktet till dess att domen vinner laga kraft.

Skaraborgs tingsrätt fäller 47-åringen på sju åtalspunkter; vållande till kroppsskada, olaga hot, stöld, egenmäktigt förfarande, tillgrepp av fortskaffningsmedel, olovlig körning och obehörigt avvikande från trafikolycksplats.

Mannen måste nu avtjäna tre månader i fängelse. Han har också ett förordnande angående ett tidigare utdömt fängelsestraff på en månad och tio dagar.

Den 13 mars ska han enligt åtalet ha hotat en kvinna på Systembolaget i Töreboda med orden ”Vi har ju setts i tingsrätten förut, du ska passa dig så att vi inte ses där igen.

Två veckor senare stal han en cykel på Vasagatan. I samband med detta försökte en man stoppa 47-åringens framfart, men blev överfallen så att det slutade med att han skadade sig i bland annat axeln och höften.

En dag senare slog han sönder ruta på Statoil i Mariestad och stal cigaretter. Törebodabon, som är välkänd hos polisen, döms också för att ha stulit en bil vid Bergmansgården i Töreboda. Han kraschade sedan personbilen mot en annan bil och avvek från olycksplatsen.

Domen kan överklagas fram till den 29 maj. Mannen blir kvar i häktet till dess att domen vinner laga kraft.