01 maj 2015 15:49

01 maj 2015 15:49

Tappra firare av vårens ankomst

Regnet smattrade mot paraplyerna när valborgsfirandet inleddes vid Salemkyrkan i Moholm. Men våren välkomnades ändå utomhus där, precis som på många andra platser i kommunen denna kväll.

Kallt och lite ruggigt i vinden och så ett ordentligt vårregn. Inte bästa tänkbara väder för arrangörerna av valborgsfirandet. Men i Korsvägen, Älgarås, konstaterade eldvakterna Roger Bratt och Simon Lundquist att blötvädret gynnade majbrasan.

– Det är bara bra med regn, då behöver vi inte vara så oroliga för att gnistor ska antända något annat.

Lagom till kyrkokörens entré upphörde regnandet där. En timme tidigare sattes dock den för kvällen flitigt anlitade Våga sjunga-kören på prov i Moholm. Men nog infann sig vårstämningen med sångerna. Den som var frusen kunde också värma sig vid elden senare eller vid grillen, där ungdomar grillade korv. Inne i kyrkan laddades det upp med kaffe och nybakade bullar.

Runt om i kommunen firades våren in med eldar, sång och tal. I Moholm sa kommunalråd Bengt Sjöberg att han förknippar våren med att ljuset återvänder.

– Det ger våren en särskild glans bland våra årstider. Vi lever i en vacker bygd som nu klär sig i nya färger, sa han och konstaterade att de problem vi har i demokratins Sverige framstår som små i jämförelse med krig, ockupation och svält som är vardag för många i andra länder.

Jenny Allvin

jenny.allvin@mariestadstidningen.se

Kallt och lite ruggigt i vinden och så ett ordentligt vårregn. Inte bästa tänkbara väder för arrangörerna av valborgsfirandet. Men i Korsvägen, Älgarås, konstaterade eldvakterna Roger Bratt och Simon Lundquist att blötvädret gynnade majbrasan.

– Det är bara bra med regn, då behöver vi inte vara så oroliga för att gnistor ska antända något annat.

Lagom till kyrkokörens entré upphörde regnandet där. En timme tidigare sattes dock den för kvällen flitigt anlitade Våga sjunga-kören på prov i Moholm. Men nog infann sig vårstämningen med sångerna. Den som var frusen kunde också värma sig vid elden senare eller vid grillen, där ungdomar grillade korv. Inne i kyrkan laddades det upp med kaffe och nybakade bullar.

Runt om i kommunen firades våren in med eldar, sång och tal. I Moholm sa kommunalråd Bengt Sjöberg att han förknippar våren med att ljuset återvänder.

– Det ger våren en särskild glans bland våra årstider. Vi lever i en vacker bygd som nu klär sig i nya färger, sa han och konstaterade att de problem vi har i demokratins Sverige framstår som små i jämförelse med krig, ockupation och svält som är vardag för många i andra länder.

Jenny Allvin

jenny.allvin@mariestadstidningen.se