30 apr 2015 12:51

30 apr 2015 13:25

Hon föreslås leda Ung Vänster

POLITIK

En enig valberedning föreslår Hanna Cederin till ny ordförande för Ung Vänster. I maj kan hon efterträda Stefan Lindborg som suttit på posten sedan 2011.

Hanna är 26 år och bor i Alby, men är delvis uppvuxen i Skövde och har gått på Kanalskolan i Töreboda. Hon har varit medlem i Ung Vänster sedan 2002, var tidigare ordförande i Ung Vänster Skaraborg och är idag förbundssekreterare.

– Vänstern har en tung roll att spela nu, inte minst för oss unga. Under decennier har makten tagits ifrån oss, på jobbet och i skolan. Högern försöker dölja det genom att yra om hur bortskämda och lata vi är unga är, och inte heller den nya regeringen har visat någon vilja att göra något åt den otrygghet som är vardag för de flesta av oss, säger Hanna Cederin i ett pressmeddelande.

Ung Vänsters kongress hålls den 14-17 maj i Karlstad.

Hanna är 26 år och bor i Alby, men är delvis uppvuxen i Skövde och har gått på Kanalskolan i Töreboda. Hon har varit medlem i Ung Vänster sedan 2002, var tidigare ordförande i Ung Vänster Skaraborg och är idag förbundssekreterare.

– Vänstern har en tung roll att spela nu, inte minst för oss unga. Under decennier har makten tagits ifrån oss, på jobbet och i skolan. Högern försöker dölja det genom att yra om hur bortskämda och lata vi är unga är, och inte heller den nya regeringen har visat någon vilja att göra något åt den otrygghet som är vardag för de flesta av oss, säger Hanna Cederin i ett pressmeddelande.

Ung Vänsters kongress hålls den 14-17 maj i Karlstad.

Välkommen att kommentera på mariestadstidningen.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.