20 apr 2015 15:45

20 apr 2015 15:45

Polis misshandlad av våldsam pojke

TÖREBODA

17-åringen agerade hotfullt på en buss och polis tillkallades. När pojken skulle gripas blev polismannen knäad i ansiktet.

Och stökigheterna bara fortsatte på polisstationen.

Den 27 januari klev den 17-årige pojken på en buss i Töreboda. Det tog inte lång stund innan han började agera hotfullt mot två unga tjejer. Enligt stämningsansökan ska pojken först ha kastat en väska i golvet invid tjejernas fötter och därefter sagt att de skulle hålla käft. Han hotade även med att kasta ut dem ur bussen.

Polisen larmades och patrullen kunde efter en stund möta upp bussen. 17-åringen spände då fast sig i ett bälte och sparkade omkring sig för att hindra dem att gripa honom.

En av polismännen ska senare ha blivit knäad två gånger i ansiktet, vilket resulterade i smärta, svullnad och rodnad.

Pojken blev inte lugnare på polisstationen i Skövde, där han ska ha hoppat på ett väggfast skrivbord och därefter ryckt loss bordet och kastat det på golvet. Enligt Polismyndigheten blev det skador på egendomen som värderas till 2 700 kronor.

17-åringen står nu åtalad för olaga hot, våldsamt motstånd, våld mot tjänsteman och skadegörelse. Åklagaren hävdar att pojken begått samtliga gärningar med uppsåt. Pojken förnekar dock brott på samtliga punkter.

Den 27 april sker tingsrättförhandlingar i Skaraborgs tingsrätt.

Den 27 januari klev den 17-årige pojken på en buss i Töreboda. Det tog inte lång stund innan han började agera hotfullt mot två unga tjejer. Enligt stämningsansökan ska pojken först ha kastat en väska i golvet invid tjejernas fötter och därefter sagt att de skulle hålla käft. Han hotade även med att kasta ut dem ur bussen.

Polisen larmades och patrullen kunde efter en stund möta upp bussen. 17-åringen spände då fast sig i ett bälte och sparkade omkring sig för att hindra dem att gripa honom.

En av polismännen ska senare ha blivit knäad två gånger i ansiktet, vilket resulterade i smärta, svullnad och rodnad.

Pojken blev inte lugnare på polisstationen i Skövde, där han ska ha hoppat på ett väggfast skrivbord och därefter ryckt loss bordet och kastat det på golvet. Enligt Polismyndigheten blev det skador på egendomen som värderas till 2 700 kronor.

17-åringen står nu åtalad för olaga hot, våldsamt motstånd, våld mot tjänsteman och skadegörelse. Åklagaren hävdar att pojken begått samtliga gärningar med uppsåt. Pojken förnekar dock brott på samtliga punkter.

Den 27 april sker tingsrättförhandlingar i Skaraborgs tingsrätt.