17 apr 2015 12:31

17 apr 2015 14:45

Var det en trevlig middag?

... sångerskan Elisa Lindström som var på talmannens vårmiddag i riksdagshuset och hade värden som bordsgranne.

– Väldigt trevlig och mer avslappnad än jag hade trott. Det var fint ordnat, med dukning och tal. Och en härlig energi med starka människor från olika delar av samhället. Jag kände mig nog yngst. Lite speciellt var det att få sitta vid honnörsbordet.

Vad pratade ni om, du och talman Urban Ahlin från Mariestad?

– Massor. Bland annat lite om Körslaget och Dansbandskampen. Och om stödet hemifrån, hur viktigt det är när man kommer från en liten ort.

Hann ni äta något då?

– Jadå, det var jättegod mat, trerättersmeny.

Knöt du några nya kontakter?

– Ja, med Staffan Heimersson. Han älskar country. Vi har mycket gemensamt kom vi på. Han har bland annat bevakat dansbandsveckan i Malung.

Talmannens vårmiddag är en tradition där tanken är att skapa intressanta möten mellan riksdagsledamöter och övriga samhället. Nära 150 gäster medverkade vid årets middag, däribland 35 aktuella personer, ett antal forskare och företrädare för organisationer och trossamfund, företagare, EU-parlamentariker, två representanter för hovet och tio gäster särskilt utvalda av talmannen.

 

– Väldigt trevlig och mer avslappnad än jag hade trott. Det var fint ordnat, med dukning och tal. Och en härlig energi med starka människor från olika delar av samhället. Jag kände mig nog yngst. Lite speciellt var det att få sitta vid honnörsbordet.

Vad pratade ni om, du och talman Urban Ahlin från Mariestad?

– Massor. Bland annat lite om Körslaget och Dansbandskampen. Och om stödet hemifrån, hur viktigt det är när man kommer från en liten ort.

Hann ni äta något då?

– Jadå, det var jättegod mat, trerättersmeny.

Knöt du några nya kontakter?

– Ja, med Staffan Heimersson. Han älskar country. Vi har mycket gemensamt kom vi på. Han har bland annat bevakat dansbandsveckan i Malung.

Talmannens vårmiddag är en tradition där tanken är att skapa intressanta möten mellan riksdagsledamöter och övriga samhället. Nära 150 gäster medverkade vid årets middag, däribland 35 aktuella personer, ett antal forskare och företrädare för organisationer och trossamfund, företagare, EU-parlamentariker, två representanter för hovet och tio gäster särskilt utvalda av talmannen.

 

  • Jenny Allvin