17 apr 2015 12:32

17 apr 2015 12:35

Mello-stjärna till Törebodafestivalen

TÖREBODA: Loreen längtar efter scenen

När Loreen vann Eurovision Song Contest 2012 med sin låt ”Euphoria” vann hon också folkets hjärtan. Nu är det klart att Loreen kommer till Törebodafestivalen i sommar.

När så gott som hela programmet för sommarens festival, den sjätte i ordningen, är spikat drar festivalgeneral Per Ottosson fram ännu ett kort ur innerfickan. Loreen är den senaste festivalnyheten, efter ett antal artistsläpp på löpande band.

– Jag är mycket stolt över att kunna presentera Loreen som en av våra artister i sommar. Hon är en stjärna av högsta dignitet, det känns helt enkelt kanon att få in henne i årets startfält, säger Ottosson i ett pressmeddelande.

Under Andra chansen på årets Melodifestival framförde låten Loreen ”Paper Light”, som finns med på hennes nya skiva. Hon hyllades efter programmet för sin djärva stil när hon uppträdde i så gott som bar överkropp

Själv är Loreen mycket glad över att få komma ut med ny musik.

– Jag har haft en sjuk längtan att få komma ut och framföra de nya låtarna. Det skall bli så spännande att möta människors respons. Att skriva och jobba i en studio är skitroligt men att framföra mina låtar på scen är bland det bästa jag vet, säger hon.

Loreen är en av artisterna på festivalscenen under den första dagen, torsdag den 2 juli. Efter henne tar Stiftelsen över scenen och kvällen avslutas vid midnatt med det världsberömda rockbandet Twisted Sister.

På fredagen, den 3 juli, uppträder Rydell & Quick, Jill Johnson, Tomas Ledin och Queen Tribute på den stora scenen vid Töreboda torg. Lördagens stora stjärnor är Kalle Moraeus, Sean Banan, Eric Saade, Ola Salo och Europe.

Bland övriga artister på festivalen finns Art Nation, Asta Kask, Mora Träsk, The Gloria Story Dire Straits Tribute, H.E.A.T.,Vigiland, John De Sohn, Tungevaag & Raaban och Alfons.

Törebodafestivalen arrangerades första gången som en milleniumfest år 2000. Sen dess har festivalen arrangerats var tredje år och i år blir det sjätte gången. Förra gången, 2012, noterade arrangörerna nästan 44 000 besökare.

Nischen är familjefestival.

Jenny Allvin

jenny.allvin@mariestadstidningen.se

När så gott som hela programmet för sommarens festival, den sjätte i ordningen, är spikat drar festivalgeneral Per Ottosson fram ännu ett kort ur innerfickan. Loreen är den senaste festivalnyheten, efter ett antal artistsläpp på löpande band.

– Jag är mycket stolt över att kunna presentera Loreen som en av våra artister i sommar. Hon är en stjärna av högsta dignitet, det känns helt enkelt kanon att få in henne i årets startfält, säger Ottosson i ett pressmeddelande.

Under Andra chansen på årets Melodifestival framförde låten Loreen ”Paper Light”, som finns med på hennes nya skiva. Hon hyllades efter programmet för sin djärva stil när hon uppträdde i så gott som bar överkropp

Själv är Loreen mycket glad över att få komma ut med ny musik.

– Jag har haft en sjuk längtan att få komma ut och framföra de nya låtarna. Det skall bli så spännande att möta människors respons. Att skriva och jobba i en studio är skitroligt men att framföra mina låtar på scen är bland det bästa jag vet, säger hon.

Loreen är en av artisterna på festivalscenen under den första dagen, torsdag den 2 juli. Efter henne tar Stiftelsen över scenen och kvällen avslutas vid midnatt med det världsberömda rockbandet Twisted Sister.

På fredagen, den 3 juli, uppträder Rydell & Quick, Jill Johnson, Tomas Ledin och Queen Tribute på den stora scenen vid Töreboda torg. Lördagens stora stjärnor är Kalle Moraeus, Sean Banan, Eric Saade, Ola Salo och Europe.

Bland övriga artister på festivalen finns Art Nation, Asta Kask, Mora Träsk, The Gloria Story Dire Straits Tribute, H.E.A.T.,Vigiland, John De Sohn, Tungevaag & Raaban och Alfons.

Törebodafestivalen arrangerades första gången som en milleniumfest år 2000. Sen dess har festivalen arrangerats var tredje år och i år blir det sjätte gången. Förra gången, 2012, noterade arrangörerna nästan 44 000 besökare.

Nischen är familjefestival.

Jenny Allvin

jenny.allvin@mariestadstidningen.se