02 apr 2015 09:07

02 apr 2015 09:08

Ungdomarna med på festivaltåget

Vid årets Törebodafestival kommer en ny scen att byggas för den yngre publiken. Vilka som ska stå på scenen har ungdomarna varit med och bestämt.

En arbetsgrupp har fungerat som rådgivare åt festivalgeneral Per Ottosson. I den ingår Sandra Arnham, Patricia Rydell, Sara Arnham, Daniel Arnham, Anders Olausen och Robin Ebbesson. Scenchefen Michael Kajdo Arnham har också varit med på ett hörn, berättar arrangörerna i ett pressmeddelande.

Under vintern och våren har Per Ottosson träffat ungdomarna flera gånger. Samtalen har resulterat i en del bokningar, framför allt har ungdomarna styrt valet av artister och dj:s som skall uppträda på den nya scenen.

Tidigare har det funnits ett discotält på festivalen. I år blir det en scen i närheten av räddningstjänstens lokaler.

– Därmed stör inte discomusiken artisterna på de andra scenerna. Dessutom blir festivalområdet lite större, konstaterar Per Ottosson.

Här är artisterna som är klara för den nya scenen:

• Tungevaag & Raaban.

Martin Tungevaag är en norsk musiker (inom elektronisk musik), DJ och skivproducent. Han har nått stora framgångar med låten ”Wicked Wonderland” som släpptes i juni 2014. 2015 startade Martin tillsammans med boråsaren Robbin Söderlund DJ-duon Tungevaag & Raaban. Duon har haft stor framgång med låten Samsara som släpptes tidigt 2015. Den är snart uppe i 20 miljoner spelningar på Spotify.

• Rödlund & Hewie

Den svenska duon Andreas Rödlund & Matt Hewie har tillsammans nått framgångar med sina tidigare spår; Bird, All We Have och The Moose. Den sistnämnda har snart spelats två miljoner gånger på Spotify och har även nått flera topp 20-placeringar, bland annat på World Dance Top 30, iTunes Dans och Scandinavian Dance Chart.

• Vigiland

Houseduon Vigiland består av Claes Remmered Persson och Otto Pettersson från Västervik. Deras första singel Bouncer blev snabbt mycket populär på Spotify när den släpptes i slutet av 2013. När UFO släpptes i år blev låten direkt en hit och klättrade snabbt på listorna. Efter två veckor var den redan inne på topp 10 på Spotifys lista över de mest spelade låtarna. Vigiland inriktar sig främst på Melbourne Bounce, en rappare, och vassare variant av housemusik.

• Alfons

Alfons släppte singeln Ganjaman tidigare i år. På bara några veckor tog låten sig ända upp till förstaplatsen på Spotify och har just nu över 20 miljoner spelningar. Ganjaman har dessutom legat på topp 30 i både Norge och Danmark. Att försöka definiera genren på Ganjaman är svårt men för att stilla nyfikenheten kan man tänka sig en mix av Melbourne Bounce och hitmakaren Shaggy. Nu kommer Alfons till Törebodafestivalen med ett energifullt och dansant dj-set.

De övriga artisterna som är klara för årets festival den 2-4 juli: Stiftelsen, Jill Johnsson, Tomas Ledin, Sean Banan,Ola Salo, Europe, Eric Saade, Dire Straits Tribut, Smash Into Peaces, Elisa's, Rydell & Quick, H.E.A.T, Kalle Moreaus, Asta Kask och Jimmy Bölja.

 

En arbetsgrupp har fungerat som rådgivare åt festivalgeneral Per Ottosson. I den ingår Sandra Arnham, Patricia Rydell, Sara Arnham, Daniel Arnham, Anders Olausen och Robin Ebbesson. Scenchefen Michael Kajdo Arnham har också varit med på ett hörn, berättar arrangörerna i ett pressmeddelande.

Under vintern och våren har Per Ottosson träffat ungdomarna flera gånger. Samtalen har resulterat i en del bokningar, framför allt har ungdomarna styrt valet av artister och dj:s som skall uppträda på den nya scenen.

Tidigare har det funnits ett discotält på festivalen. I år blir det en scen i närheten av räddningstjänstens lokaler.

– Därmed stör inte discomusiken artisterna på de andra scenerna. Dessutom blir festivalområdet lite större, konstaterar Per Ottosson.

Här är artisterna som är klara för den nya scenen:

• Tungevaag & Raaban.

Martin Tungevaag är en norsk musiker (inom elektronisk musik), DJ och skivproducent. Han har nått stora framgångar med låten ”Wicked Wonderland” som släpptes i juni 2014. 2015 startade Martin tillsammans med boråsaren Robbin Söderlund DJ-duon Tungevaag & Raaban. Duon har haft stor framgång med låten Samsara som släpptes tidigt 2015. Den är snart uppe i 20 miljoner spelningar på Spotify.

• Rödlund & Hewie

Den svenska duon Andreas Rödlund & Matt Hewie har tillsammans nått framgångar med sina tidigare spår; Bird, All We Have och The Moose. Den sistnämnda har snart spelats två miljoner gånger på Spotify och har även nått flera topp 20-placeringar, bland annat på World Dance Top 30, iTunes Dans och Scandinavian Dance Chart.

• Vigiland

Houseduon Vigiland består av Claes Remmered Persson och Otto Pettersson från Västervik. Deras första singel Bouncer blev snabbt mycket populär på Spotify när den släpptes i slutet av 2013. När UFO släpptes i år blev låten direkt en hit och klättrade snabbt på listorna. Efter två veckor var den redan inne på topp 10 på Spotifys lista över de mest spelade låtarna. Vigiland inriktar sig främst på Melbourne Bounce, en rappare, och vassare variant av housemusik.

• Alfons

Alfons släppte singeln Ganjaman tidigare i år. På bara några veckor tog låten sig ända upp till förstaplatsen på Spotify och har just nu över 20 miljoner spelningar. Ganjaman har dessutom legat på topp 30 i både Norge och Danmark. Att försöka definiera genren på Ganjaman är svårt men för att stilla nyfikenheten kan man tänka sig en mix av Melbourne Bounce och hitmakaren Shaggy. Nu kommer Alfons till Törebodafestivalen med ett energifullt och dansant dj-set.

De övriga artisterna som är klara för årets festival den 2-4 juli: Stiftelsen, Jill Johnsson, Tomas Ledin, Sean Banan,Ola Salo, Europe, Eric Saade, Dire Straits Tribut, Smash Into Peaces, Elisa's, Rydell & Quick, H.E.A.T, Kalle Moreaus, Asta Kask och Jimmy Bölja.

 

  • Jenny Allvin jenny.allvin@mariestadstidningen.se