31 mar 2015 09:11

31 mar 2015 09:17

Mias overall föll drakarna i smaken

Företagaren och småbarnsmamman Mia Gustavsson, Älgarås, fick ett bud av ”drakarna” i tv-programmet Draknästet i måndags kväll. Det betyder att hon får 100 000 kronor för 49 procent av företaget.

Mia Gustavsson, med sin tvättbara arbetsoverall, accepterade det kombinerade budet från två av drakarna, Anne Berner och Lars Wingefors.

– Nu ligger fokus på att hitta bra återförsäljare. Min stora inspiration till produkten är min mamma som drev eget lantbruk. Hon dog tyvärr när jag var två år så det här är mitt sätt att hedra henne och alla andra fantastiska lantbrukare i vårt land. De är mina stora idoler och förebilder, utan våra bönder stannar Sverige, säger företagaren från Älgarås.

Det har varit sekretess kring tv-programmet allt sedan det spelades in. Mia Gustavsson säger nu att hon är glad och tacksam för de båda delägarna.

– Jag hade aldrig kommit så här pass lång med företaget utan min medverkan i Draknästet.

Vilka är då Mias nya kompanjoner:

• Anne Berner – en av Finlands mest kända företagsledare som på kort tid tagit familjeföretaget Valilla till toppen av textilindustrin. Anne har även tilldelats flera internationella näringslivspriser.

• Lars Wingefors – tv-spelsmogulen som blev entreprenör redan som 15-åring efter att han blivit bäst i Sverige på att sälja serietidningar. Idag driver han bland annat spelkedjan Game med över 40 butiker.

 

 

Mia Gustavsson, med sin tvättbara arbetsoverall, accepterade det kombinerade budet från två av drakarna, Anne Berner och Lars Wingefors.

– Nu ligger fokus på att hitta bra återförsäljare. Min stora inspiration till produkten är min mamma som drev eget lantbruk. Hon dog tyvärr när jag var två år så det här är mitt sätt att hedra henne och alla andra fantastiska lantbrukare i vårt land. De är mina stora idoler och förebilder, utan våra bönder stannar Sverige, säger företagaren från Älgarås.

Det har varit sekretess kring tv-programmet allt sedan det spelades in. Mia Gustavsson säger nu att hon är glad och tacksam för de båda delägarna.

– Jag hade aldrig kommit så här pass lång med företaget utan min medverkan i Draknästet.

Vilka är då Mias nya kompanjoner:

• Anne Berner – en av Finlands mest kända företagsledare som på kort tid tagit familjeföretaget Valilla till toppen av textilindustrin. Anne har även tilldelats flera internationella näringslivspriser.

• Lars Wingefors – tv-spelsmogulen som blev entreprenör redan som 15-åring efter att han blivit bäst i Sverige på att sälja serietidningar. Idag driver han bland annat spelkedjan Game med över 40 butiker.

 

 

  • Jenny Allvin