25 mar 2015 11:47

25 mar 2015 12:33

Asta Kask kommer till festivalen i sommar

Törebodas punkband Asta Kask är klart för sommarens festival. Det offentliggjordes i dag, onsdag. Fast nyheten kunde MT avslöja redan i samband med utdelningen av kommunens utvecklingsstipendium 2013.

Asta Kask, som grundades i Töreboda 1978, är klart för årets upplaga av Törebodafestivalen. Det är ingen ny arena för bandet som har fyllt Östra Torggatan med publik vid tidigare festivalspelningar på den lilla scenen.

Det har varit röj så fönsterrutorna skallrat. ”En spelning med Asta Kask kännetecknas av mängder med energi från scenen och det är säkert en av hemligheterna bakom bandets framgång,” skriver festivalföreningen på sin hemsida.

– Den dan jag inte är fullständigt utpumpad och har gett allt när jag går av scenen, då är det dags att fundera på packa ihop grejorna och gå i pension, säger Bonni Pontén, sångare och gitarrist i ett pressmeddelande.

Bandet fick, utan att de ens sökt, kommunens utvecklingsstipendium 2013. Vid utdelningen av priset på julmarknaden fick Micke Blomqvist och Bonni Pontén besked om att Asta Kask är aktuellt även för 2015 års festival.

Under fredagsmorgonens frukostmöte med Företagarna i Töreboda handlar det mer om festivalsommaren. Festivalgeneral Per Ottosson medverkar då med information. Denna gång hålls mötet på restaurang Krubb.

Årets festival är den sjätte i ordningen. Senast räknade arrangörerna till 43 000 besökare.

Jenny Allvin

Asta Kask, som grundades i Töreboda 1978, är klart för årets upplaga av Törebodafestivalen. Det är ingen ny arena för bandet som har fyllt Östra Torggatan med publik vid tidigare festivalspelningar på den lilla scenen.

Det har varit röj så fönsterrutorna skallrat. ”En spelning med Asta Kask kännetecknas av mängder med energi från scenen och det är säkert en av hemligheterna bakom bandets framgång,” skriver festivalföreningen på sin hemsida.

– Den dan jag inte är fullständigt utpumpad och har gett allt när jag går av scenen, då är det dags att fundera på packa ihop grejorna och gå i pension, säger Bonni Pontén, sångare och gitarrist i ett pressmeddelande.

Bandet fick, utan att de ens sökt, kommunens utvecklingsstipendium 2013. Vid utdelningen av priset på julmarknaden fick Micke Blomqvist och Bonni Pontén besked om att Asta Kask är aktuellt även för 2015 års festival.

Under fredagsmorgonens frukostmöte med Företagarna i Töreboda handlar det mer om festivalsommaren. Festivalgeneral Per Ottosson medverkar då med information. Denna gång hålls mötet på restaurang Krubb.

Årets festival är den sjätte i ordningen. Senast räknade arrangörerna till 43 000 besökare.

Jenny Allvin