23 mar 2015 10:51

23 mar 2015 12:37

"Nu ska vi gå vidare och sörja i lugn och ro"

I över en månad sprang huskyhunden Plus lös i Töreboda med omnejd. I helgen fångades tiken in i en fälla.

Vinna Lundström Månelli hade bara haft tiken i sex dagar när den försvann från sitt nya hem i Älgarås. Omplaceringshunden slet sig från en lina och sprang sedan lös i flera veckor.

Dag och natt har människor varit ute och letat. Vinna har bevakat de platser som Plus brukade återkomma till samt kartlagt hundens rörelsemönster. Försök med fällor och andra fångstmetoder har misslyckats och under sin tid på rymmen blev Plus i allt sämre kondition både fysiskt och psykiskt.

I helgen lyckades man slutligen fånga in henne i en stor fälla.

– Men hon var så skadad, med frakturer på två ben och en skallskada, att vi i samråd med vår veterinär tog beslutet att ta bort henne. Det är väldigt sorgligt allting. Vi visste att det var en svår omplaceringshund men jag hade önskat kunna ge henne chansen ...

Tusentals engagerade

Vinna Lundström Månelli berättar att tusentals människor runt om i landet har engagerat sig i hunden.

– Det jag kan tycka är värst är att hon fick lida så länge. Bland alla fantastiska hjälpsamma människor har det funnits en liten klick som burit sig illa åt. De har varit okunniga och tagit sig friheter, till och med hindrat mig från att vara ute och leta.

– Men nu ska vi gå vidare och sörja i lugn och ro. Det har varit en oerhört påfrestande tid. Jag vill rikta ett stort tack till alla som hjälpt till, säger Vinna.

Vinna Lundström Månelli hade bara haft tiken i sex dagar när den försvann från sitt nya hem i Älgarås. Omplaceringshunden slet sig från en lina och sprang sedan lös i flera veckor.

Dag och natt har människor varit ute och letat. Vinna har bevakat de platser som Plus brukade återkomma till samt kartlagt hundens rörelsemönster. Försök med fällor och andra fångstmetoder har misslyckats och under sin tid på rymmen blev Plus i allt sämre kondition både fysiskt och psykiskt.

I helgen lyckades man slutligen fånga in henne i en stor fälla.

– Men hon var så skadad, med frakturer på två ben och en skallskada, att vi i samråd med vår veterinär tog beslutet att ta bort henne. Det är väldigt sorgligt allting. Vi visste att det var en svår omplaceringshund men jag hade önskat kunna ge henne chansen ...

Tusentals engagerade

Vinna Lundström Månelli berättar att tusentals människor runt om i landet har engagerat sig i hunden.

– Det jag kan tycka är värst är att hon fick lida så länge. Bland alla fantastiska hjälpsamma människor har det funnits en liten klick som burit sig illa åt. De har varit okunniga och tagit sig friheter, till och med hindrat mig från att vara ute och leta.

– Men nu ska vi gå vidare och sörja i lugn och ro. Det har varit en oerhört påfrestande tid. Jag vill rikta ett stort tack till alla som hjälpt till, säger Vinna.

  • Jenny Allvin

Välkommen att kommentera på mariestadstidningen.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.