18 mar 2015 17:00

18 mar 2015 17:02

Min chans hitta framtidsyrket

TÖREBODA: En vecka som reporter

När jag skulle söka praoplats så tänkte jag på att välja något som jag kan ha nytta av i framtiden, som jag verkligen var intresserad av men som även ger mig själv en utmaning. Därför kände jag att de skulle vara kul att praoa på MT.

Jag tycker att det är viktigt att utnyttja praotiden eftersom det är den enda tiden man har att se hur det är i arbetslivet, och den enda chansen att upptäcka vad som passar och inte passar en själv.

Jag heter Josefin Olsson och jag går i åttonde klass på Centralskolan i Töreboda. På fritiden dansar jag i Mariestad på Dansstationen. Det har jag gjort sen jag var liten och tycker fortfarande att det är lika roligt.

Jag umgås också mycket med kompisar på fritiden. Jag gillar språk väldigt mycket, fast då mest engelska. Och jag gillar att resa just för att se andra miljöer och kulturer.

Jag skulle nog kunna tänka mig ett yrke inom journalistik, för att man får åka runt och lära sig mycket om omvärlden. Jag tror att det skulle passa mig för jag tycker att allt som har med samhället att göra är roligt. Jag har alltid tyckt om att skriva, allt från berättelser till reportage.

Josefin Olsson (prao)

Jag tycker att det är viktigt att utnyttja praotiden eftersom det är den enda tiden man har att se hur det är i arbetslivet, och den enda chansen att upptäcka vad som passar och inte passar en själv.

Jag heter Josefin Olsson och jag går i åttonde klass på Centralskolan i Töreboda. På fritiden dansar jag i Mariestad på Dansstationen. Det har jag gjort sen jag var liten och tycker fortfarande att det är lika roligt.

Jag umgås också mycket med kompisar på fritiden. Jag gillar språk väldigt mycket, fast då mest engelska. Och jag gillar att resa just för att se andra miljöer och kulturer.

Jag skulle nog kunna tänka mig ett yrke inom journalistik, för att man får åka runt och lära sig mycket om omvärlden. Jag tror att det skulle passa mig för jag tycker att allt som har med samhället att göra är roligt. Jag har alltid tyckt om att skriva, allt från berättelser till reportage.

Josefin Olsson (prao)