18 mar 2015 00:01

18 mar 2015 07:05

Efterlängtad artist sa ja

TÖREBODA: Jill+Töreboda=sant

Countrydrottningen Jill Johnson gör bara ett fåtal spelningar i sommar. Ett av stoppen blir i Töreboda.

Efter höstens succé med krogshower och fortsättningen nu i vår med turné är den hyllade och folkkära sångerskan Jill Johnson sparsam med konserter i sommar. Men efter att ha fått frågan från Törebodafestivalen blev det ja. Äntligen.

– Ja, hon har varit på gång till samtliga festivaler. Så jag är väldigt nöjd med den här bokningen, säger festivalgeneral Per Ottosson.

Jagad tidigt

”Med samma kärlek till Nashvillecountry som Johnny Cash och Dolly Parton, paketerar Jill influenser från blues, pop, rock och schlager på ett i Sverige helt unikt sätt. Hennes sound är omisskänneligt och att Jill, röstmässigt, lätt kan konkurrera med de stora amerikanska världsstjärnorna gör att en showkväll tillsammans med Jill & hennes band är något ingen musikälskare vill missa.” Så heter det i reklamen till krogshowerna.

Jill Johnson gav ut sin första skiva 1996 men hennes stora svenska genombrott kom med vinsten i Melodifestivalen 1998 och låten ”Kärleken är”. Under början av 2000-talet fortsatte framgångarna och Jill började samarbeta med kända artister och producenter från den för countrymusikens berömda orten, Nashville.

På senare tid har Jill Johnson också lanserats på den internationella arenan.

– Vi jagade henne tidigt inför årets festival. Och vad glada vi blev när hon var sugen på att komma till Töreboda. Hon har en bred och bra repertoar med många låtar som folk känner igen. Hon är bra för vår festival, säger Per Ottosson och tillägger:

– Härligt att det blev en av de mest önskade artisterna.

Efter höstens succé med krogshower och fortsättningen nu i vår med turné är den hyllade och folkkära sångerskan Jill Johnson sparsam med konserter i sommar. Men efter att ha fått frågan från Törebodafestivalen blev det ja. Äntligen.

– Ja, hon har varit på gång till samtliga festivaler. Så jag är väldigt nöjd med den här bokningen, säger festivalgeneral Per Ottosson.

Jagad tidigt

”Med samma kärlek till Nashvillecountry som Johnny Cash och Dolly Parton, paketerar Jill influenser från blues, pop, rock och schlager på ett i Sverige helt unikt sätt. Hennes sound är omisskänneligt och att Jill, röstmässigt, lätt kan konkurrera med de stora amerikanska världsstjärnorna gör att en showkväll tillsammans med Jill & hennes band är något ingen musikälskare vill missa.” Så heter det i reklamen till krogshowerna.

Jill Johnson gav ut sin första skiva 1996 men hennes stora svenska genombrott kom med vinsten i Melodifestivalen 1998 och låten ”Kärleken är”. Under början av 2000-talet fortsatte framgångarna och Jill började samarbeta med kända artister och producenter från den för countrymusikens berömda orten, Nashville.

På senare tid har Jill Johnson också lanserats på den internationella arenan.

– Vi jagade henne tidigt inför årets festival. Och vad glada vi blev när hon var sugen på att komma till Töreboda. Hon har en bred och bra repertoar med många låtar som folk känner igen. Hon är bra för vår festival, säger Per Ottosson och tillägger:

– Härligt att det blev en av de mest önskade artisterna.

  • Jenny Allvin