17 mar 2015 16:30

18 mar 2015 08:24

Misstänkt rånare av Pressbyrån frisläppt

TING

Ett tips ledde fram till gripandet av den 20-årige man som misstänks för rånet av Pressbyrån i Töreboda under torsdagskvällen.

Expediten befann sig vid 22-tiden utanför entrén när rånaren dök upp iklädd luvtröja och snusnäsduk för ansikte. Med en silverfärgad pistol – som visat sig vara en softairgun – tvingade han henne att följa med in till kassaapparaten och lägga kontanter, mellan 1 000 och 2 000 kronor i kontanter, i en påse innan han försvann från platsen.

Mannen greps i Göteborg vid 23-tiden på fredagskvällen och fördes till Skövde där han förhördes.

Under tisdagen hölls en häktningsförhandling i tingsrätten. Tingsrätten beslutade överraskande att mannen skulle släppas fri.

 

Expediten befann sig vid 22-tiden utanför entrén när rånaren dök upp iklädd luvtröja och snusnäsduk för ansikte. Med en silverfärgad pistol – som visat sig vara en softairgun – tvingade han henne att följa med in till kassaapparaten och lägga kontanter, mellan 1 000 och 2 000 kronor i kontanter, i en påse innan han försvann från platsen.

Mannen greps i Göteborg vid 23-tiden på fredagskvällen och fördes till Skövde där han förhördes.

Under tisdagen hölls en häktningsförhandling i tingsrätten. Tingsrätten beslutade överraskande att mannen skulle släppas fri.