04 mar 2015 15:18

04 mar 2015 15:29

Klart med hett band till Törebodafestival

Senaste tillskottet till ett redan storslaget artistgäng som engageras till Törebodafestivalen i början på juli är ett svenskt rockband som ska rocka fotfästet av publiken.

Festivalgeneralen Per Ottosson är mycket nöjd med nytillskottet i form av det svenska rockbandet H.E.A.T.

– Det ska finnas något för alla på Törebodafestivalen och H.E.A.T är garanterat ös hela vägen, säger Magnus.

Mer på gång

Det ser ut att bli en festival värd namnet även denna gång i Töreboda och de större artistnamn som hittills nämnts i sammanhanget som Tomas Ledin, Europe och Eric Saade med flera skäms definitivt inte för sig.

– Vi har fortfarande flera stora namn att säkra som kommer att höja festivalen ytterligare konstaterar Per Ottosson vidare. Folk är väldigt nyfikan på vilka mer artister som kommer och detta senaste tillskott som vi släpper nu har varit ett önskemål från vår publik, bandet har haft en hel del hits och spelar lite hårdare rock.

H.E.A.T

H.E.A.T började 2007 som förband till TOTO i Umeå och släppte 2008 sin debutplatta ”Heat” ,uppträdde på Sweden Rock, Rockweekend i Kilafors samt som förband till Sabaton och Alice Cooper. Samma år tilldelades bandet det prestigefyllda priset ”Årets nykomlingar”

Bandet medverkade 2009 i den svenska Melodifestivalen där de direktkvalificerade sig från deltävlingen till finalen i Globen. Det blev en sjundeplats med gruppens stora hit ”1000 Miles”. Låten gick rakt in på en femteplats på Svensktoppen och stannade på listan 26 veckor i följd.

Erik Grönwall

Sommaren 2010 fick de en ny sångare, den meriterade soloartisten Erik Grönwall, efter att originalsångaren Kenny Leckremo. Under mars 2012 släppte H.E.A.T sin tredje platta ”Address The Nation” och 2014 utkom gruppens fjärde album ”Tearing down the walls” som fick strålande recensioner. I mars förra året var H.E.A.T förband till Scorpions i Madrid inför 15.000 jublande åskådare och i april inleddes en succéartad Europaturné. Nu i sommar är de bokade på en hel räcka festivaler, bland annat Sweden Rock och Donnington, England och Graspop Metal Meeting i Belgien. Och nu är det alltså dags för bandet att spela på Törebodafestivalen 2015.

– Vi är väldigt nöjda och spända inför årets festival, avslutar festivalgeneral ”Otto”.

Festivalgeneralen Per Ottosson är mycket nöjd med nytillskottet i form av det svenska rockbandet H.E.A.T.

– Det ska finnas något för alla på Törebodafestivalen och H.E.A.T är garanterat ös hela vägen, säger Magnus.

Mer på gång

Det ser ut att bli en festival värd namnet även denna gång i Töreboda och de större artistnamn som hittills nämnts i sammanhanget som Tomas Ledin, Europe och Eric Saade med flera skäms definitivt inte för sig.

– Vi har fortfarande flera stora namn att säkra som kommer att höja festivalen ytterligare konstaterar Per Ottosson vidare. Folk är väldigt nyfikan på vilka mer artister som kommer och detta senaste tillskott som vi släpper nu har varit ett önskemål från vår publik, bandet har haft en hel del hits och spelar lite hårdare rock.

H.E.A.T

H.E.A.T började 2007 som förband till TOTO i Umeå och släppte 2008 sin debutplatta ”Heat” ,uppträdde på Sweden Rock, Rockweekend i Kilafors samt som förband till Sabaton och Alice Cooper. Samma år tilldelades bandet det prestigefyllda priset ”Årets nykomlingar”

Bandet medverkade 2009 i den svenska Melodifestivalen där de direktkvalificerade sig från deltävlingen till finalen i Globen. Det blev en sjundeplats med gruppens stora hit ”1000 Miles”. Låten gick rakt in på en femteplats på Svensktoppen och stannade på listan 26 veckor i följd.

Erik Grönwall

Sommaren 2010 fick de en ny sångare, den meriterade soloartisten Erik Grönwall, efter att originalsångaren Kenny Leckremo. Under mars 2012 släppte H.E.A.T sin tredje platta ”Address The Nation” och 2014 utkom gruppens fjärde album ”Tearing down the walls” som fick strålande recensioner. I mars förra året var H.E.A.T förband till Scorpions i Madrid inför 15.000 jublande åskådare och i april inleddes en succéartad Europaturné. Nu i sommar är de bokade på en hel räcka festivaler, bland annat Sweden Rock och Donnington, England och Graspop Metal Meeting i Belgien. Och nu är det alltså dags för bandet att spela på Törebodafestivalen 2015.

– Vi är väldigt nöjda och spända inför årets festival, avslutar festivalgeneral ”Otto”.