22 feb 2015 14:16

22 feb 2015 14:16

Folkkär spelman festivalklar – och fler nyheter på gång

TÖREBODA

Kalle Moraeus kommer till Törebodafestivalen i sommar med sitt band ”Hej Kalle”. Det är det senaste artistsläppet, fler är att vänta inom kort enligt arrangörsföreningen.

Född in i en musikalisk familj var det aldrig några tvivel om vad Kalle Moraeus skulle sysselsätta sig med. Efter att som fyraåring fått en mandolin av sina bröder väcktes musikaliteten och passionen.

Han är tillsammans med sina bröder medlem i gruppen Orsa Spelmän. Genom åren har han haft ett gott samarbete med Benny Andersson och tillsammans har de gjort stort avtryck i svensk populärmusik med bland annat Bao´s orkester. Kalle har, förutom sin skivkarriär, lett och medverkat i flera tv-program, för närvarande syns han i Så ska det låta.

Sedan tidigare är Europe, Tomas Ledin och Eric Saade klara för stora scenen i sommarens festival. Dessutom finns Dire Straits Tribute, Törebodaprofilen Jimmy Bölja och Smash Into Pieces med i startfältet.

Jenny Allvin

jenny.allvin@mariestadstidningen.se

0506-747961

Född in i en musikalisk familj var det aldrig några tvivel om vad Kalle Moraeus skulle sysselsätta sig med. Efter att som fyraåring fått en mandolin av sina bröder väcktes musikaliteten och passionen.

Han är tillsammans med sina bröder medlem i gruppen Orsa Spelmän. Genom åren har han haft ett gott samarbete med Benny Andersson och tillsammans har de gjort stort avtryck i svensk populärmusik med bland annat Bao´s orkester. Kalle har, förutom sin skivkarriär, lett och medverkat i flera tv-program, för närvarande syns han i Så ska det låta.

Sedan tidigare är Europe, Tomas Ledin och Eric Saade klara för stora scenen i sommarens festival. Dessutom finns Dire Straits Tribute, Törebodaprofilen Jimmy Bölja och Smash Into Pieces med i startfältet.

Jenny Allvin

jenny.allvin@mariestadstidningen.se

0506-747961