11 feb 2015 10:07

11 feb 2015 19:25

En död vid frontalkrock

Föraren av en personbil, en man i 65-årsåldern, avled till följd av de svåra skadorna från onsdagsförmiddagens frontalkrock på väg 200. Bilen kolliderade av okänd anledning med en lastbil.

Det var strax efter 09.30 på onsdagsförmiddagen som SOS fick in ett larm om en trafikolycka på väg 200 mellan Töreboda och Valla.

Där hade en personbil kommit över på fel vägbana och frontalkrockat med en lastbil. Föraren av personbilen, en man från Mariestad, klämdes fast och det konstaterades omgående att han ådragit sig mycket allvarliga skador. Han fördes till sjukhus men hans liv gick inte att rädda.

Många på plats

Lastbilschaufförens fysiska skador uppgavs vara lindriga. Han fördes till närmaste vårdcentral.

Väg 200 var helt avstängd under räddningsarbetet och långa köer bildades på platsen, men från 12-tiden släpptes trafiken på igen växelvis. Personal från flera ambulanser, polispatruller samt en räddningsstyrka från Töreboda brandkår och insatsledare från Mariestad deltog i arbetet.

Det var stressigt på platsen, med många vittnen som polisen så gott den kunde försökte hålla på avstånd från olycksbilen och insatsen där.

 

Det var strax efter 09.30 på onsdagsförmiddagen som SOS fick in ett larm om en trafikolycka på väg 200 mellan Töreboda och Valla.

Där hade en personbil kommit över på fel vägbana och frontalkrockat med en lastbil. Föraren av personbilen, en man från Mariestad, klämdes fast och det konstaterades omgående att han ådragit sig mycket allvarliga skador. Han fördes till sjukhus men hans liv gick inte att rädda.

Många på plats

Lastbilschaufförens fysiska skador uppgavs vara lindriga. Han fördes till närmaste vårdcentral.

Väg 200 var helt avstängd under räddningsarbetet och långa köer bildades på platsen, men från 12-tiden släpptes trafiken på igen växelvis. Personal från flera ambulanser, polispatruller samt en räddningsstyrka från Töreboda brandkår och insatsledare från Mariestad deltog i arbetet.

Det var stressigt på platsen, med många vittnen som polisen så gott den kunde försökte hålla på avstånd från olycksbilen och insatsen där.

 

  • Jenny Allvin