09 feb 2015 14:09

09 feb 2015 14:09

Misstänkt mordbrand vid ungdomshem

HAJSTORP: Ungdomarna såg ljus och rök

Polisen utreder en misstänkt mordbrand vid ungdomshemmet utanför Hajstorp, Töreboda.

I fredags brann en lada ner till grunden utanför Älgarås. Strax efter midnatt natten till måndagen larmades räddningstjänsten till ännu en ladugårdsbrand, denna gång mellan Hajstorp och Fredsberg.

Inga djur eller människor kom till skada och byggnaden kunde räddas. Men det är oklart vad som ligger bakom branden och platsen spärrades av för teknisk undersökning. En förundersökning om mordbrand inleddes.

Enligt de första uppgifterna från polisen hade det brunnit i en höbal och elden hade även fått fäste i en trappa och en vägg. Ungdomar som bor på gården ska ha hört ljud från ladugården och sedan sett ljus och rök.

– Vi vet inte mycket mer än utan inväntar resultatet av den tekniska undersökningen. Vi gör en del förhör också och sedan ska allt sammanställas, sa utredaren Lennart Lindberg vid Mariestadspolisen på måndagseftermiddagen.

MT har upprepade gånger sökt ansvarig för ungdomshemmet, utan framgång.

I fredags brann en lada ner till grunden utanför Älgarås. Strax efter midnatt natten till måndagen larmades räddningstjänsten till ännu en ladugårdsbrand, denna gång mellan Hajstorp och Fredsberg.

Inga djur eller människor kom till skada och byggnaden kunde räddas. Men det är oklart vad som ligger bakom branden och platsen spärrades av för teknisk undersökning. En förundersökning om mordbrand inleddes.

Enligt de första uppgifterna från polisen hade det brunnit i en höbal och elden hade även fått fäste i en trappa och en vägg. Ungdomar som bor på gården ska ha hört ljud från ladugården och sedan sett ljus och rök.

– Vi vet inte mycket mer än utan inväntar resultatet av den tekniska undersökningen. Vi gör en del förhör också och sedan ska allt sammanställas, sa utredaren Lennart Lindberg vid Mariestadspolisen på måndagseftermiddagen.

MT har upprepade gånger sökt ansvarig för ungdomshemmet, utan framgång.