28 jan 2015 13:30

29 jan 2015 05:55

"Allt talar för sängrökning"

Utredningen om branden i ett övernattningsrum vid en verkstad utanför Töreboda fortsätter. Polisens tekniska undersökning visar att branden har startat i sängen, precis som andra uppgifter tyder på.

– Det finns i nuläget ingenting som tyder på att branden skulle vara anlagd. Allt talar för sängrökning som orsak. Men vi har inte kunnat höra vittnena än, säger polisens utredningsbefäl Tony Johansson i Mariestad.

Det var sent på kvällen, måndagen den 20 januari, som räddningstjänsten larmades till den ensligt belägna gården. En man i 60-årsåldern avled till följd av svåra rök- och brännskador. Rummet var rökfyllt men branden var begränsad till sängen och gick snabbt att släcka.

– Det finns i nuläget ingenting som tyder på att branden skulle vara anlagd. Allt talar för sängrökning som orsak. Men vi har inte kunnat höra vittnena än, säger polisens utredningsbefäl Tony Johansson i Mariestad.

Det var sent på kvällen, måndagen den 20 januari, som räddningstjänsten larmades till den ensligt belägna gården. En man i 60-årsåldern avled till följd av svåra rök- och brännskador. Rummet var rökfyllt men branden var begränsad till sängen och gick snabbt att släcka.

  • Jenny Allvin