22 jan 2015 10:55

23 jan 2015 14:47

Här kommer snöröjar-limon

Kan snöröjning vara glammigt? Ja, i Töreboda. Här finns världens första limousin med snöplog. Håkan Andersson plogar gatorna med den tio meter långa lyxbilen.

Håkan Andersson brukar sätta fartrekord med sin V6-utrustade traktor. Till vardags, vintertid, sköter han snöröjning bland annat i Töreboda och drar blickarna till sig med sitt annorlunda fordon i sammanhanget.

– Min slogan är dröm inte, upplev. Det är precis det jag gör nu upplever en alldeles världsunik hitte-på-grej! Jag har kollat runt och inte hittat någon annan Hummer med snöplog, säger han entusiastiskt men tillägger att projektet mest är på skoj.

– Det är inte det fordon jag i huvudsak använder för att röja snö. Men visst fungerar det. Limon är ju fyrhjulsdriven och tar sig fram jättebra, det är lite svårt att ta svängarna bara på trånga gator.

Håkan Andersson berättar att hans företag har många körningar runt om i Sverige med limousiner. Allt från festglada studenter till direktörer skjutsas.

– Nu vill vi även erbjuda plogning med lite stil.

Lite fakta om fordonet:

• Längd 10 meter.

• Vikt 4 500 kg.

• Antal platser 12.

Bilen kommer att delta på Speed Weekend den 27-28 februari i Årsunda men även ploga under eventdagarna.

– Snöbladet ska få sitta kvar säsongen ut, säger Håkan Andersson.

Håkan Andersson brukar sätta fartrekord med sin V6-utrustade traktor. Till vardags, vintertid, sköter han snöröjning bland annat i Töreboda och drar blickarna till sig med sitt annorlunda fordon i sammanhanget.

– Min slogan är dröm inte, upplev. Det är precis det jag gör nu upplever en alldeles världsunik hitte-på-grej! Jag har kollat runt och inte hittat någon annan Hummer med snöplog, säger han entusiastiskt men tillägger att projektet mest är på skoj.

– Det är inte det fordon jag i huvudsak använder för att röja snö. Men visst fungerar det. Limon är ju fyrhjulsdriven och tar sig fram jättebra, det är lite svårt att ta svängarna bara på trånga gator.

Håkan Andersson berättar att hans företag har många körningar runt om i Sverige med limousiner. Allt från festglada studenter till direktörer skjutsas.

– Nu vill vi även erbjuda plogning med lite stil.

Lite fakta om fordonet:

• Längd 10 meter.

• Vikt 4 500 kg.

• Antal platser 12.

Bilen kommer att delta på Speed Weekend den 27-28 februari i Årsunda men även ploga under eventdagarna.

– Snöbladet ska få sitta kvar säsongen ut, säger Håkan Andersson.

  • Jenny Allvin