15 jan 2015 16:27

23 jan 2015 14:47

Törebodabornas favorithundar

Labradoren är allt jämt svenskens förstaval när vi skaffar hund. Men regionala skillnader finns.

Törebodaborna väljer helst schäfer. I Mörbylånga föredrar man den lättlärda vallhunden border collien medan golden retrievern är populärast i Täby. Detta enligt ny statistik från Jordbruksverket och Svenska kennelklubben.

– I Jämtland är jämthunden mest populär. På Gotland kan man hitta gotlandsstövaren, som är väldigt ovanlig annars, säger Hans Rosenberg på Svenska Kenneklubben till Nyhetsbyrån Siren.

Hur ser det då ut i Töreboda kommun? MT kan avslöja att här toppas listan av schäfern. 42 personer äger totalt 46 schäferhundar. Högt upp hamnar även golden retriever och rottweiler. Fyra på listan i Töreboda är taxen och därefter kommer vinthunden whippet. Åtta personer äger inte mindre än 23 stycken whippet.

Törebodaborna väljer helst schäfer. I Mörbylånga föredrar man den lättlärda vallhunden border collien medan golden retrievern är populärast i Täby. Detta enligt ny statistik från Jordbruksverket och Svenska kennelklubben.

– I Jämtland är jämthunden mest populär. På Gotland kan man hitta gotlandsstövaren, som är väldigt ovanlig annars, säger Hans Rosenberg på Svenska Kenneklubben till Nyhetsbyrån Siren.

Hur ser det då ut i Töreboda kommun? MT kan avslöja att här toppas listan av schäfern. 42 personer äger totalt 46 schäferhundar. Högt upp hamnar även golden retriever och rottweiler. Fyra på listan i Töreboda är taxen och därefter kommer vinthunden whippet. Åtta personer äger inte mindre än 23 stycken whippet.

  • Jenny Allvin