16 dec 2014 21:14

23 jan 2015 14:46

Festligt i produktionshallen hos Moelven

Det var idel glada miner vid Moelvens traditionella jullunch.
– Vi har investeringar på gång och beläggningen är skaplig, sa vd Johan Åhlén i sitt tal.

Maten dukades upp på en 30 meter lång limträbalk i produktionshallen. Stämning var uppsluppen, tonen ibland rå men hela tiden hjärtlig.

– Det blir en längre lunchrast än vanligt. Men sedan är det bara att börja jobba igen, sa Jan Möller som har varit med om många julluncher efter mer än 40 år på arbetsplatsen.

Hans julbordsfavoriter är Jansson, skinka och sill.

– Julskinkan är absolut viktigast och den här var riktigt bra, sa Waine Skogåker, också en av trotjänarna på limträfabriken.

Magnus Johansson från Norrqvarns restaurang svarade för maten. 130 portioner närmare bestämt.

– Vid ett sånt här tillfälle försöker vi att få med det vanliga och mest populära. Här äts det lite av varje. Kanske är tallrikarna något för små.

Nytt projekt på gång

Att duka på limträbalk tyckte Magnus Johansson var trevligt. Men själv gör han nu allt för att undvika julmat före julafton.

– Det blir så mycket provsmakning i jobbet. Jag vill ju ha något att längta till. Annars är sillen min favorit.

Och kocken Gustaf Toftling var entusiastisk över serveringslokalen.

– Roligt att få andra vyer och komma ut och träffa folk.

När alla var proppmätta var det dags för vd Johan Åhlén att hålla tal.

– Vi lämnar ett händelserikt år bakom oss och jag känner tillförsikt inför framtiden. Det är positiva tongångar i branschen och från koncernledningen.

Moelven ska leverera till två niovåningshus och ett fyravåningshus i trä i Växjö. Inom kort räknar man med att skriva kontrakt på ytterligare ett par större projekt.

– Marknaden har vaknat till liv igen.

Tre ”25-åringar” – Benny Hermansson, Conny Larsson och Tommie Holjevac – uppvaktades med gåvor. Dessutom avtackades två pensionärer: Lars Malmsten och Kjell Karlsson har tillsammans arbetat 66 år på Moelven. De beskrevs som två engagerade personer som inte har varit rädda för att göra sina röster hörd.

Maten dukades upp på en 30 meter lång limträbalk i produktionshallen. Stämning var uppsluppen, tonen ibland rå men hela tiden hjärtlig.

– Det blir en längre lunchrast än vanligt. Men sedan är det bara att börja jobba igen, sa Jan Möller som har varit med om många julluncher efter mer än 40 år på arbetsplatsen.

Hans julbordsfavoriter är Jansson, skinka och sill.

– Julskinkan är absolut viktigast och den här var riktigt bra, sa Waine Skogåker, också en av trotjänarna på limträfabriken.

Magnus Johansson från Norrqvarns restaurang svarade för maten. 130 portioner närmare bestämt.

– Vid ett sånt här tillfälle försöker vi att få med det vanliga och mest populära. Här äts det lite av varje. Kanske är tallrikarna något för små.

Nytt projekt på gång

Att duka på limträbalk tyckte Magnus Johansson var trevligt. Men själv gör han nu allt för att undvika julmat före julafton.

– Det blir så mycket provsmakning i jobbet. Jag vill ju ha något att längta till. Annars är sillen min favorit.

Och kocken Gustaf Toftling var entusiastisk över serveringslokalen.

– Roligt att få andra vyer och komma ut och träffa folk.

När alla var proppmätta var det dags för vd Johan Åhlén att hålla tal.

– Vi lämnar ett händelserikt år bakom oss och jag känner tillförsikt inför framtiden. Det är positiva tongångar i branschen och från koncernledningen.

Moelven ska leverera till två niovåningshus och ett fyravåningshus i trä i Växjö. Inom kort räknar man med att skriva kontrakt på ytterligare ett par större projekt.

– Marknaden har vaknat till liv igen.

Tre ”25-åringar” – Benny Hermansson, Conny Larsson och Tommie Holjevac – uppvaktades med gåvor. Dessutom avtackades två pensionärer: Lars Malmsten och Kjell Karlsson har tillsammans arbetat 66 år på Moelven. De beskrevs som två engagerade personer som inte har varit rädda för att göra sina röster hörd.

  • Jenny Allvin