08 dec 2014 12:47

23 jan 2015 13:57

En rekordauktion

EKESKOG: Närproducerat hos 100-årig förening

Ekeskogs kyrkliga syföreningsauktion ägde rum i lördags i Ekeskogs bygdegård.

Det var en stor, förväntansfull och glad skara människor som före auktionens början gick runt och beundrade alla fina alster som skulle säljas. Allt var verkligen närproducerat, dessutom användbart. Det mest originella var några nygjorda verktyg i trä och metall med en liten magnet i toppen, en spikhållare, och de fyra exemplaren blev dyra för de roade köparna.

Britt Sörman hälsade välkommen, Anders Ahlenius läste några väl valda bibelcitat som handlade om textilier och det sjöngs en psalm, varefter alla var mogna för kaffe med dopp, sen blev det lottdragningar och auktion som inbringade 20 000 kronor, ett rekord för den 100-åriga syföreningen.

Det var en stor, förväntansfull och glad skara människor som före auktionens början gick runt och beundrade alla fina alster som skulle säljas. Allt var verkligen närproducerat, dessutom användbart. Det mest originella var några nygjorda verktyg i trä och metall med en liten magnet i toppen, en spikhållare, och de fyra exemplaren blev dyra för de roade köparna.

Britt Sörman hälsade välkommen, Anders Ahlenius läste några väl valda bibelcitat som handlade om textilier och det sjöngs en psalm, varefter alla var mogna för kaffe med dopp, sen blev det lottdragningar och auktion som inbringade 20 000 kronor, ett rekord för den 100-åriga syföreningen.