27 nov 2014 17:19

23 jan 2015 14:45

Rökte du inomhus?

Hallå där Gunnar Welin (M) som tog ett bloss under fullmäktigemötets paus.

– Ja, jag rökte faktiskt. Men det var en e-cigarett, de finns med och utan nikotin. Det man blåser ut är vattenånga.

Varför denna vana?

– Jag har rökt i många år. Slutat och börjat. Men de vanliga cigaretterna gav mig hosta. E-cigaretterna försämrar inte min kondition heller. Det bevisades när dottern spelade VM i rullstolsbasket i Toronto och jag travade runt med ungdomarna ganska långa sträckor. Alla var nog förvånade att gubbjäkeln hängde med.

Så kommunens stränga tobakspolicy har inte spelat in?

– Inte ett dugg. Det är mitt eget beslut.

Vad får du för reaktioner när du använder e-cigaretter inomhus?

– Folk tror att jag röker som vanligt så jag vågar inte sitta och röka i fullmäktigesalen. Då skulle det nog bli liv, det är inte riktigt accepterat än. Och på vissa ställen är det förbjudet. Jag är försiktig på offentliga ställen, det här var i kaffepausen utanför sessionssalen.

Du har inte funderat på att sluta helt?

– Det är väl det som är målsättningen. Men jag har fortfarande nikotinbehovet.

– Ja, jag rökte faktiskt. Men det var en e-cigarett, de finns med och utan nikotin. Det man blåser ut är vattenånga.

Varför denna vana?

– Jag har rökt i många år. Slutat och börjat. Men de vanliga cigaretterna gav mig hosta. E-cigaretterna försämrar inte min kondition heller. Det bevisades när dottern spelade VM i rullstolsbasket i Toronto och jag travade runt med ungdomarna ganska långa sträckor. Alla var nog förvånade att gubbjäkeln hängde med.

Så kommunens stränga tobakspolicy har inte spelat in?

– Inte ett dugg. Det är mitt eget beslut.

Vad får du för reaktioner när du använder e-cigaretter inomhus?

– Folk tror att jag röker som vanligt så jag vågar inte sitta och röka i fullmäktigesalen. Då skulle det nog bli liv, det är inte riktigt accepterat än. Och på vissa ställen är det förbjudet. Jag är försiktig på offentliga ställen, det här var i kaffepausen utanför sessionssalen.

Du har inte funderat på att sluta helt?

– Det är väl det som är målsättningen. Men jag har fortfarande nikotinbehovet.

  • Jenny Allvin