22 nov 2014 10:16

23 jan 2015 14:45

"Stort att kunna sätta en sådan stjärna i sitt CV"

NY VERSION. Vilken revansch för Jenny Albertsson. Hon kastades in i målerilandslagets VM-kval i sista stund, hann inte ens öva. Och nu är hon klar för VM, vilket MT skrev om redan på fredagskvällen.

Efter en hård kamp i målerilandslagets VM-kval stod det på fredagskvällen klart vem som får representera Sverige i VM i brasilianska São Paulo i augusti nästa år. Det blir Jenny Albertsson från Töreboda.

Vilken revansch för Jenny, som i SM-finalen i våras kom på fjärde plats och därmed inte nådde ända fram.

– Jag gjorde dåligt ifrån mig då. Men så hoppade en i yrkeslandslaget av och jag blev inslungad i sista stund. Jag hann inte öva, så jag var väldigt nöjd med resultatet, säger en glad Jenny, när MT ringer på lördagen.

I kvaltävlingen, som pågick över 14 timmar i Stockholm, ingick tre tävlingsmoment: Tapetsering, målning av snickerier och dörr samt bildöverföring och schablonering. Varje deltagare fick ett tävlingsbås med två väggar, varav en med dörr. Under tidspress skulle de sedan leverera. Resultatet från kvaltävlingen vägde tungt då tävlingsledningen beslutade vem som skulle åka på måleri-VM.

– Jenny Albertsson gjorde en storartad prestation, säger Jonas Fornelius, projektledare på Måleribranschens Yrkesnämnd i ett pressmeddelande.

Framgången är betydelsefull för Jenny Albertssons yrkeskarriär. Till vardags är hon i dag lärling vid Jocke Ohlssons Måleri i Töreboda.

– Det är stort att kunna sätta en sådan stjärna i sitt CV!

Efter en hård kamp i målerilandslagets VM-kval stod det på fredagskvällen klart vem som får representera Sverige i VM i brasilianska São Paulo i augusti nästa år. Det blir Jenny Albertsson från Töreboda.

Vilken revansch för Jenny, som i SM-finalen i våras kom på fjärde plats och därmed inte nådde ända fram.

– Jag gjorde dåligt ifrån mig då. Men så hoppade en i yrkeslandslaget av och jag blev inslungad i sista stund. Jag hann inte öva, så jag var väldigt nöjd med resultatet, säger en glad Jenny, när MT ringer på lördagen.

I kvaltävlingen, som pågick över 14 timmar i Stockholm, ingick tre tävlingsmoment: Tapetsering, målning av snickerier och dörr samt bildöverföring och schablonering. Varje deltagare fick ett tävlingsbås med två väggar, varav en med dörr. Under tidspress skulle de sedan leverera. Resultatet från kvaltävlingen vägde tungt då tävlingsledningen beslutade vem som skulle åka på måleri-VM.

– Jenny Albertsson gjorde en storartad prestation, säger Jonas Fornelius, projektledare på Måleribranschens Yrkesnämnd i ett pressmeddelande.

Framgången är betydelsefull för Jenny Albertssons yrkeskarriär. Till vardags är hon i dag lärling vid Jocke Ohlssons Måleri i Töreboda.

– Det är stort att kunna sätta en sådan stjärna i sitt CV!

  • Jenny Allvin