21 nov 2014 06:00

23 jan 2015 14:45

Trollteater med knorr

Elever i pjäs om utanförskap

Tänkvärd och välspelad musikal bjöds det på Töreboda teater när Kilenskolans tredjeklassare spelade två föreställningar var och publiken fick möta både troll och drakar.

Tre tredjeklasser från Kilenskolan gav två föreställningar var av teaterstycket ”Pytte i trollskogen”, med sång och dans illustrerades hur Pytte, som kom från en annan planet, kraschar med sin raket i Trollskogen och inte tas emot alltför väl av skogens invånare till att börja med.

Slutet gott

Klass 3b hade generalrepetition tidigt på morgonen och inför en välfylld teaterlokal spelades dramat upp. Trollen hotar att koka Pytte men det visar sig att Pytte är en både resursrik och vänlig själ. Troll, drake och häxa som får hans välvilliga hjälp att hitta en försvunnen svans, en skatt och en kaffekanna, vill till slut gärna att han stannar kvar hos dem. Och det gör han, slutet gott allting gott

Bra jobbat

– Nä, vi var inte så nervösa, lite kanske men det var kul, säger Isak som var inlånad för dagen för att spela drake och gärna visade upp sin snygga gröna dräkt. Hela klassen sitter tillsammans på scenen efteråt och verkar med rätta nöjda med sin insats.

– Vi har arbetat med trollteatern i flera månader, med sång och musik och med replikerna, berättar musiklärare Maria Krussgård.

Gemenskap

– Det blir en väldigt bra gemenskap i grupperna, alla är med och hjälper till och det är härligt att se när barnen plötsligt, som för någon häromdagen, mitt i en repetition ”förstår” att det egentligen handlar om människor och situationer med utanförskap och ensamhet, avslutar en nöjd Maria Krussgård.

Tre tredjeklasser från Kilenskolan gav två föreställningar var av teaterstycket ”Pytte i trollskogen”, med sång och dans illustrerades hur Pytte, som kom från en annan planet, kraschar med sin raket i Trollskogen och inte tas emot alltför väl av skogens invånare till att börja med.

Slutet gott

Klass 3b hade generalrepetition tidigt på morgonen och inför en välfylld teaterlokal spelades dramat upp. Trollen hotar att koka Pytte men det visar sig att Pytte är en både resursrik och vänlig själ. Troll, drake och häxa som får hans välvilliga hjälp att hitta en försvunnen svans, en skatt och en kaffekanna, vill till slut gärna att han stannar kvar hos dem. Och det gör han, slutet gott allting gott

Bra jobbat

– Nä, vi var inte så nervösa, lite kanske men det var kul, säger Isak som var inlånad för dagen för att spela drake och gärna visade upp sin snygga gröna dräkt. Hela klassen sitter tillsammans på scenen efteråt och verkar med rätta nöjda med sin insats.

– Vi har arbetat med trollteatern i flera månader, med sång och musik och med replikerna, berättar musiklärare Maria Krussgård.

Gemenskap

– Det blir en väldigt bra gemenskap i grupperna, alla är med och hjälper till och det är härligt att se när barnen plötsligt, som för någon häromdagen, mitt i en repetition ”förstår” att det egentligen handlar om människor och situationer med utanförskap och ensamhet, avslutar en nöjd Maria Krussgård.

  • Ewa Renverth