21 nov 2014 20:40

23 jan 2015 14:45

Målar-Jenny klar för VM i Brasilien

Efter en hård kamp i målerilandslagets VM-kvaltävling i Stockholm stod det på fredagen klart vem som får representera Sverige i VM i brasilianska São Paulo i augusti nästa år; Jenny Albertsson, Töreboda.

I kvaltävlingen, som pågick över 14 timmar, ingick tre tävlingsmoment: tapetsering, målning av snickerier och dörr samt bildöverföring och schablonering. Varje tävlingsdeltagare fick ett tävlingsbås med två väggar, varav en med dörr. Under tidspress skulle de sedan leverera resultat. Resultatet från kvaltävlingen vägde tungt då tävlingsledningen beslutade vem som skulle åka på måleri-VM.

− Jenny Albertsson gjorde en storartad prestation i VM-kvalet och har visat både teknisk skicklighet, kreativitet och inte minst förmåga att kunna arbeta under press. Det är egenskaper som kommer mycket väl till pass inte bara i de kommande världsmästerskapen i måleri, utan även i måleriyrket. Vi är mycket stolta över att kunna skicka en så talangfull ung person som Jenny till måleri-VM för att representera Sverige, säger Jonas Fornelius, projektledare på Måleribranschens Yrkesnämnd.

Sofia Gumaelius, 21 år från Skövde och lärling på Magnussons Måleri i Hjo, var också med och tävlade.

I kvaltävlingen, som pågick över 14 timmar, ingick tre tävlingsmoment: tapetsering, målning av snickerier och dörr samt bildöverföring och schablonering. Varje tävlingsdeltagare fick ett tävlingsbås med två väggar, varav en med dörr. Under tidspress skulle de sedan leverera resultat. Resultatet från kvaltävlingen vägde tungt då tävlingsledningen beslutade vem som skulle åka på måleri-VM.

− Jenny Albertsson gjorde en storartad prestation i VM-kvalet och har visat både teknisk skicklighet, kreativitet och inte minst förmåga att kunna arbeta under press. Det är egenskaper som kommer mycket väl till pass inte bara i de kommande världsmästerskapen i måleri, utan även i måleriyrket. Vi är mycket stolta över att kunna skicka en så talangfull ung person som Jenny till måleri-VM för att representera Sverige, säger Jonas Fornelius, projektledare på Måleribranschens Yrkesnämnd.

Sofia Gumaelius, 21 år från Skövde och lärling på Magnussons Måleri i Hjo, var också med och tävlade.