10 nov 2014 16:45

23 jan 2015 14:44

Gospelkonsert lockade

Söndagskvällens konsert i Undenäs kyrka med Peoria jazzband från Göteborg, Askersunds tradjazzkör och Karlsborgs gospelkör blev välbesökt.

I ett par timmar bjöds på smittande glad musik med flera soloframträdanden av såväl musiker som sångare. Bandet var samspelt, trots inhoppare på banjo. Publiken gungade med i melodierna och applåderade fram extranummer.

Peoria jazzband bildades 1960. Bandet etablerade sig tidigt som ett av Sveriges främsta inom genren ”Happy jazz” och har också hunnit bli ett välkänt namn i Europa och USA. Totalt har orkestern turnérat i tretton länder. Vokalist är Rosmarie Simonsen. Övriga ordinarie bandmedlemmar är: Martin Barkstedt, trumpet och flygelhorn, Johan Johansson, klarinett och altsax, Magnus Bylund, trombon, Sture Svarén, banjo and gitarr, Gilbert Brodén, bas och Gunnar Dalblad på trummor.

De har spelat mycket med Askersunds tradjazzkör tidigare och även gett ut en skiva med kören.

I ett par timmar bjöds på smittande glad musik med flera soloframträdanden av såväl musiker som sångare. Bandet var samspelt, trots inhoppare på banjo. Publiken gungade med i melodierna och applåderade fram extranummer.

Peoria jazzband bildades 1960. Bandet etablerade sig tidigt som ett av Sveriges främsta inom genren ”Happy jazz” och har också hunnit bli ett välkänt namn i Europa och USA. Totalt har orkestern turnérat i tretton länder. Vokalist är Rosmarie Simonsen. Övriga ordinarie bandmedlemmar är: Martin Barkstedt, trumpet och flygelhorn, Johan Johansson, klarinett och altsax, Magnus Bylund, trombon, Sture Svarén, banjo and gitarr, Gilbert Brodén, bas och Gunnar Dalblad på trummor.

De har spelat mycket med Askersunds tradjazzkör tidigare och även gett ut en skiva med kören.