08 nov 2014 13:10

23 jan 2015 14:44

Fyndjakt i bygdegård

HALNA: Lördagsträngsel när förening ordnade loppis

I Halna bygdegård kan man på lördagen fynda allt från begagnade pajformar till nytillverkade svalbon. Loppis och hantverk lockar många.

Ute är det novembergrått och småregn. Ett av lördagsnöjena i Törebodabygden blir Halna bygdegårdsförenings arrangemang. Dit har bland andra Birgit Abrahmson från Töreboda åkt för att fynda några porslinsaskar och ett par gåstavar. Och Marianne Johansson från Ullervad hittar en klocka för en tjugolapp.

– Nej, inget fynd för mig. Jag skulle behöva ha ett eget bord i stället och sälja grejer, säger Rune Olsson, Halna, som tittar förbi för att prata med vänner.

På borden finns prydnadssaker, kläder, böcker, gamla glasflaskor, dukar, smycken, en brödrost, sytråd, gardiner, pajformar, en hamsterbur och mycket mer. Femåriga Lydia Ebel säljer begagnade men välbevarade leksaker billigt och föräldrarna Ralf och Dorothee erbjuder honung och hantverk.

Länsstyrelsen kund

Tidavadsbon Evert Andersson visar glatt upp sina fågelholkar. Han har också fladdermössbon för försäljning.

– Nyligen sålde jag 50 stycken till länsstyrelsen. Det här är min pensionärsterapi, berättar han.

Gunilla Moberg från Töreboda är nöjd med ruljansen.

– Det går bra och det är roligt att komma ut och träffa allt trevligt folk.

Även Susanna Tapper från Slätte tycker att det flyter på. Hon säljer smycken som hon själv har tillverkat.

Frida Ahlbom från Töreboda har återvänt till sin hembygd Halna för att sälja sådant som hon inte längre behöver men som kanske någon annan har användning för. Allra först gick glasfatet med en kupa. Hon försöker nu slumpa bort en trave gamla fina tallrikar, bland annat.

Fler bilder från Halna finns i vår papperstidning på måndag.

Ute är det novembergrått och småregn. Ett av lördagsnöjena i Törebodabygden blir Halna bygdegårdsförenings arrangemang. Dit har bland andra Birgit Abrahmson från Töreboda åkt för att fynda några porslinsaskar och ett par gåstavar. Och Marianne Johansson från Ullervad hittar en klocka för en tjugolapp.

– Nej, inget fynd för mig. Jag skulle behöva ha ett eget bord i stället och sälja grejer, säger Rune Olsson, Halna, som tittar förbi för att prata med vänner.

På borden finns prydnadssaker, kläder, böcker, gamla glasflaskor, dukar, smycken, en brödrost, sytråd, gardiner, pajformar, en hamsterbur och mycket mer. Femåriga Lydia Ebel säljer begagnade men välbevarade leksaker billigt och föräldrarna Ralf och Dorothee erbjuder honung och hantverk.

Länsstyrelsen kund

Tidavadsbon Evert Andersson visar glatt upp sina fågelholkar. Han har också fladdermössbon för försäljning.

– Nyligen sålde jag 50 stycken till länsstyrelsen. Det här är min pensionärsterapi, berättar han.

Gunilla Moberg från Töreboda är nöjd med ruljansen.

– Det går bra och det är roligt att komma ut och träffa allt trevligt folk.

Även Susanna Tapper från Slätte tycker att det flyter på. Hon säljer smycken som hon själv har tillverkat.

Frida Ahlbom från Töreboda har återvänt till sin hembygd Halna för att sälja sådant som hon inte längre behöver men som kanske någon annan har användning för. Allra först gick glasfatet med en kupa. Hon försöker nu slumpa bort en trave gamla fina tallrikar, bland annat.

Fler bilder från Halna finns i vår papperstidning på måndag.

  • Jenny Allvin