04 nov 2014 13:25

23 jan 2015 14:44

Två lämnar politiken - av olika skäl

En trotjänare och en helt nyinvald entledigades från sina politiska uppdrag på måndagskvällen.

Anita Andersson (S) lämnar kommunpolitiken helt. Detta meddelades fullmäktige på måndagskvällen. I en skrivelse begärde hon att få bli entledigad från alla politiska uppdrag vilket innebär som ledamot i fullmäktige, ersättare i fullmäktiges valberedning och ordförande i tillgänglighetsrådet.

– Det här är någonting jag har funderat på länge. Jag väljer familjen och mitt engagemang i Synskadades riksförbund i det här läget. Politiken tar mycket tid och kraft, det är mycket att sätta sig in i. Valrörelsen var rolig men nu blev det skarpt läge, det är ju dags att välja personer till olika poster, säger Anita Andersson.

Socialdemokraterna hade redan förslag på ny ersättare i valberedningen – Hans Thorsell får det uppdraget.

Även en helt nyvald politiker tackade för sig. Det var Håkan Andersson som avstår sin plats som ersättare i fullmäktige för Sverigedemokraterna med omedelbar verkan. Därmed finns nu endast en ersättare till SD:s tre ordinarie ledamöter.

– Någon hade skrivit mitt namn på valsedeln. Det är förstås fritt fram att rösta på vem man vill så det säger jag inget om. Jag blev bara lite förvånad när jag fick hem ett brev om att jag var invald.

– Personligen så tycker jag det är kaos i politiken. Jag vill inte vara en del av det. Det skulle slå mot mitt företag, säger Håkan Andersson.

Anita Andersson (S) lämnar kommunpolitiken helt. Detta meddelades fullmäktige på måndagskvällen. I en skrivelse begärde hon att få bli entledigad från alla politiska uppdrag vilket innebär som ledamot i fullmäktige, ersättare i fullmäktiges valberedning och ordförande i tillgänglighetsrådet.

– Det här är någonting jag har funderat på länge. Jag väljer familjen och mitt engagemang i Synskadades riksförbund i det här läget. Politiken tar mycket tid och kraft, det är mycket att sätta sig in i. Valrörelsen var rolig men nu blev det skarpt läge, det är ju dags att välja personer till olika poster, säger Anita Andersson.

Socialdemokraterna hade redan förslag på ny ersättare i valberedningen – Hans Thorsell får det uppdraget.

Även en helt nyvald politiker tackade för sig. Det var Håkan Andersson som avstår sin plats som ersättare i fullmäktige för Sverigedemokraterna med omedelbar verkan. Därmed finns nu endast en ersättare till SD:s tre ordinarie ledamöter.

– Någon hade skrivit mitt namn på valsedeln. Det är förstås fritt fram att rösta på vem man vill så det säger jag inget om. Jag blev bara lite förvånad när jag fick hem ett brev om att jag var invald.

– Personligen så tycker jag det är kaos i politiken. Jag vill inte vara en del av det. Det skulle slå mot mitt företag, säger Håkan Andersson.